- 50%

Matematica vietii si a mortii

Nota ta:
47 % of 100
RRP: 59,90 lei Preț special 29,95 lei
în stoc

Estimare livrare: 28.06.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 59,90 lei Preț special 29,95 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Matematica este povestea lumii din jurul nostru, iar înțelepciunea pe care ne-o conferă poate reprezenta diferența dintre succes și dezastru.

Facem cu toții calcule matematice tot timpul, de la modul în care comunicăm unii cu alții la felul în care călătorim, de la cum lucrăm la cum ne relaxăm. Mulți suntem conștienți de asta. Dar puțini apreciem pe deplin puterea matematicii – gradul în care ea ne influențează nu doar în fiecare birou și în fiecare casă, dar și în fiecare sală de tribunal și într-un salon de spital.

În acest adevărat volum-revelație, Yates explorează poveștile adevărate ale unor evenimente cruciale în care aplicarea corectă – sau incorectă – a matematicii a jucat un rol critic: pacienți mutilați de gene defecte și antreprenori aduși la faliment de algoritmi greșiți; victime inocente ale unor greșeli ale justiției și victime ale unor erori de software. Vom urmări povești ale unor investitori care au pierdut averi și ale unor părinți care și-au pierdut copiii, totul din cauza unor neînțelegeri legate de matematică.

Pe traseu, Yates ne înarmează cu reguli și instrumente matematice simple care ne ajută să luăm decizii mai bune în societatea noastră din ce în ce mai bazată pe cantitate. Vom descoperi de ce este rezonabil să punem la îndoială statisticile, de ce este adesea vital să cerem o a doua opinie și uneori surprinzător de la îndemână să respectăm regula de 37%...

 

„Kit Yates ne arată cât de infuzate de matematică sunt viața noastră privată și cea socială. Ignoranța poate însemna tragedie sau farsă. Este o carte extrem de interesantă. Este și una foarte serioasă și, pentru cei ca mine, care știu extrem de puțină matematică, este încântător de ușor de citit. Ian McEwan

 

„Antrenantă și lucidă.“ London Mathematical Society Journal

 

„O privire fascinantă asupra epidemiologiei matematice. Un debut uimitor și amețitor.“ Nature Magazine

 

„Această carte proaspătă, clară și interesantă este despre spațiile liminare dintre expertiza în matematică și luarea deciziilor, purtându-ne într-o călătorie în necunoscut pentru a descoperi adevărul și credința și ceea ce este în realitate matematica.The Times Educational Supplement

 

KIT YATES este lector la Departamentul de științe matematice și codirector al Centrului pentru Biologie Matematică de la Universitatea din Bath. Are un doctorat în matematică de la Universitatea Oxford, titlu obținut în 2011. Cercetările sale demonstrează că matematica poate fi folosită pentru a descrie tot felul de fenomene din lumea reală: de la formarea embrionilor la roiurile de lăcuste și de la boala somnului la modelele imprimate pe coaja de ou. Yates este interesat în mod special de rolul pe care îl joacă întâmplarea în biologie. Studiile sale de biologie matematică au fost prezentate de BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail, Scientific American, RTE și Reuters, printre altele. Pe lângă postul de universitar, Yates este și scriitor și comunicator în domeniul științei. Matematica vieții și a morții este prima sa carte.

Despre Kit Yates

Kit Yates

Kit Yates

KIT YATES este lector la Departamentul de științe matematice și codirector al Centrului pentru Biologie Matematică de la Universitatea din Bath. Are un doctorat în matematică de la Universitatea Oxford, titlu obținut în 2011. Cercetările sale demonstrează că matematica poate fi folosită pentru a descrie tot felul de fenomene din lumea reală: de la formarea embrionilor la roiurile de lăcuste și de la boala somnului la modelele imprimate pe coaja de ou. Yates este interesat în mod special de rolul pe care îl joacă întâmplarea în biologie. Studiile sale de biologie matematică au fost prezentate de BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail, Scientific American, RTE și Reuters, printre altele.

Pe lângă postul de universitar, Yates este și scriitor și comunicator în domeniul științei. Matematica vieții și a morții este prima sa carte.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 26 mai 2021
Colectie : Iq230
Autor(i) : Kit Yates
Traducator(i) : Alexandru Bumbaș
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 130x200
Numar pagini : 288
ISBN : 978-606-33-7278-0