Matematica vietii si a mortii

Autor: Kit Yates
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
49,90 lei
în stoc

Estimare livrare: 22.10.2021

Matematica este povestea lumii din jurul nostru, iar ├«n╚Ťelepciunea pe care ne-o confer─â poate reprezenta diferen╚Ťa dintre succes ╚Öi dezastru. Facem cu to╚Ťii calcule matematice tot timpul, de la modul ├«n care comunic─âm unii cu al╚Ťii la felul ├«n care c─âl─âtorim, de la cum lucr─âm la cum ne relax─âm. Mul╚Ťi suntem...

Matematica este povestea lumii din jurul nostru, iar ├«n╚Ťelepciunea pe care ne-o confer─â poate reprezenta diferen╚Ťa dintre succes ╚Öi dezastru.

Facem cu to╚Ťii calcule matematice tot timpul, de la modul ├«n care comunic─âm unii cu al╚Ťii la felul ├«n care c─âl─âtorim, de la cum lucr─âm la cum ne relax─âm. Mul╚Ťi suntem con╚Ötien╚Ťi de asta. Dar pu╚Ťini apreciem pe deplin puterea matematicii ÔÇô gradul ├«n care ea ne influen╚Ťeaz─â nu doar ├«n fiecare birou ╚Öi ├«n fiecare cas─â, dar ╚Öi ├«n fiecare sal─â de tribunal ╚Öi ├«ntr-un salon de spital.

├Än acest adev─ârat volum-revela╚Ťie, Yates exploreaz─â pove╚Ötile adev─ârate ale unor evenimente cruciale ├«n care aplicarea corect─â ÔÇô sau incorect─â ÔÇô a matematicii a jucat un rol critic: pacien╚Ťi mutila╚Ťi de gene defecte ╚Öi antreprenori adu╚Öi la faliment de algoritmi gre╚Öi╚Ťi; victime inocente ale unor gre╚Öeli ale justi╚Ťiei ╚Öi victime ale unor erori de software. Vom urm─âri pove╚Öti ale unor investitori care au pierdut averi ╚Öi ale unor p─ârin╚Ťi care ╚Öi-au pierdut copiii, totul din cauza unor ne├«n╚Ťelegeri legate de matematic─â.

Pe traseu, Yates ne înarmează cu reguli și instrumente matematice simple care ne ajută să luăm decizii mai bune în societatea noastră din ce în ce mai bazată pe cantitate. Vom descoperi de ce este rezonabil să punem la îndoială statisticile, de ce este adesea vital să cerem o a doua opinie și uneori surprinzător de la îndemână să respectăm regula de 37%...

 

ÔÇ×Kit Yates ne arat─â c├ót de infuzate de matematic─â sunt via╚Ťa noastr─â privat─â ╚Öi cea social─â. Ignoran╚Ťa poate ├«nsemna tragedie sau fars─â. Este o carte extrem de interesant─â. Este ╚Öi una foarte serioas─â ╚Öi, pentru cei ca mine, care ╚Ötiu extrem de pu╚Ťin─â matematic─â, este ├«nc├ónt─âtor de u╚Öor de citit.ÔÇť Ian McEwan

 

ÔÇ×Antrenant─â ╚Öi lucid─â.ÔÇť London Mathematical Society Journal

 

ÔÇ×O privire fascinant─â asupra epidemiologiei matematice. Un debut uimitor ╚Öi ame╚Ťitor.ÔÇť Nature Magazine

 

ÔÇ×Aceast─â carte proasp─ât─â, clar─â ╚Öi interesant─â este despre spa╚Ťiile liminare dintre expertiza ├«n matematic─â ╚Öi luarea deciziilor, purt├óndu-ne ├«ntr-o c─âl─âtorie ├«n necunoscut pentru a descoperi adev─ârul ╚Öi credin╚Ťa ╚Öi ceea ce este ├«n realitate matematica.ÔÇť The Times Educational Supplement

 

KIT YATES este lector la Departamentul de ╚Ötiin╚Ťe matematice ╚Öi codirector al Centrului pentru Biologie Matematic─â de la Universitatea din Bath. Are un doctorat ├«n matematic─â de la Universitatea Oxford, titlu ob╚Ťinut ├«n 2011. Cercet─ârile sale demonstreaz─â c─â matematica poate fi folosit─â pentru a descrie tot felul de fenomene din lumea real─â: de la formarea embrionilor la roiurile de l─âcuste ╚Öi de la boala somnului la modelele imprimate pe coaja de ou. Yates este interesat ├«n mod special de rolul pe care ├«l joac─â ├«nt├ómplarea ├«n biologie. Studiile sale de biologie matematic─â au fost prezentate de BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail, Scientific American, RTE ╚Öi Reuters, printre altele. Pe l├óng─â postul de universitar, Yates este ╚Öi scriitor ╚Öi comunicator ├«n domeniul ╚Ötiin╚Ťei. Matematica vie╚Ťii ╚Öi a mor╚Ťii este prima sa carte.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
May 2021
Nr. pagini:
attribute_icon
288
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată, cu clapete
Format:
attribute_icon
130x200
colectie
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-7278-0
Traducator(i):
attribute_icon
Alexandru Bumbaș
Pretul afisat este orientativ

EBOOKS de acelasi autor

Vezi toate

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  26 mai 2021
Autor(i)  :  Kit Yates
Numar pagini  :  288
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â, cu clapete
Format  :  130x200
colectie  :  Iq230
Categorie  :  Educatie & Cultura Generala
ISBN  :  978-606-33-7278-0
Traducator(i)  :  Alexandru Bumba╚Ö

Despre Kit Yates

Kit Yates

KIT YATES este lector la Departamentul de ╚Ötiin╚Ťe matematice ╚Öi codirector al Centrului pentru Biologie Matematic─â de la Universitatea din Bath. Are un doctorat ├«n matematic─â de la Universitatea Oxford, titlu ob╚Ťinut ├«n 2011. Cercet─ârile sale demonstreaz─â c─â matematica poate fi folosit─â pentru a descrie tot felul de fenomene din lumea real─â: de la formarea embrionilor la roiurile de l─âcuste ╚Öi de la boala somnului la modelele imprimate pe coaja de ou. Yates este interesat ├«n mod special de rolul pe care ├«l joac─â ├«nt├ómplarea ├«n biologie. Studiile sale de biologie matematic─â au fost prezentate de BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail, Scientific American, RTE ╚Öi Reuters, printre altele.

Pe l├óng─â postul de universitar, Yates este ╚Öi scriitor ╚Öi comunicator ├«n domeniul ╚Ötiin╚Ťei. Matematica vie╚Ťii ╚Öi a mor╚Ťii este prima sa carte.