Sexul. O istorie timpurie

0% of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
în stoc

Estimare livrare: 27.05.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei

Monogamia sexuală este, într-adevăr, un lucru natural pentru specia noastră? Așa ni s-a spus încă din vremea lui Darwin. Am fost învățați de organizațiile științifice, de instituțiile religioase și culturale că bărbații și femeile au evoluat în familii în care protecția bărbatului era oferită la schimb contra fertilității și fidelității femeii. Dar această poveste se prăbușește.

Tot mai puține cupluri se căsătoresc, rata divorțurilor crește mereu, în timp ce adulterul și libidoul scăzut distrug chiar și cele mai solide căsătorii. Cum putem reconcilia povestea standard despre evoluția sexuală umană cu realitatea? Demitizând aproape tot ce știm despre sex, Christopher Ryan și Cacilda Jethá oferă o explicație alternativă îndrăzneață.

Argumentul lor esențial este că oamenii au evoluat în grupuri egalitare care împărțeau hrana, îngrijirea copiilor și, adesea, partenerii sexuali. Punând cap la cap dovezi din antropologie, anatomie și psihosexualitate, autorii arată cât de departe de monogamie este, în realitate, natura umană. Cu inteligență și umor, Christopher și Cacilda încearcă să afle de ce fidelitatea pe termen lung poate fi atât de dificilă, de ce pasiunea sexuală tinde să dispară pe măsură ce dragostea devine mai profundă și de ce atât de mulți bărbați de vârstă mijlocie riscă totul pentru niște aventuri trecătoare cu femei mai tinere.

O carte genială și provocatoare despre originile preistorice ale sexualității moderne.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 18 iul. 2012
Colectie : Iq230
Autor(i) : Cacilda Jethá
Tip Coperta : Broșată
Format : 140 x 210
Numar pagini : 464
ISBN : 978-606-600-842-6