- 55%

- 55%

-54.98%

Napoleon. Viață, moștenire, imagine: o biografie. Vol. 95

Autor: Alan Forrest
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
80% of 100
Preț standard 24,90 lei Preț special 11,21 lei

Reducere 55%

în stoc

Estimare livrare: 10.12.2021

Versiuni disponibile

Carte tiparita
11,21 lei
Într-o zi geroasă de decembrie 1840, parizienii ieșeau în număr extrem de mare pe străzile orașului pentru a fi martorii momentelor în care trupul lui Napoleon era purtat solemn pe un vas de la Courbevoie către locul său final de odihnă, din Domul Invalizilor. Întoarcerea corpului neînsuflețit al...

Într-o zi geroasă de decembrie 1840, parizienii ieșeau în număr extrem de mare pe străzile orașului pentru a fi martorii momentelor în care trupul lui Napoleon era purtat solemn pe un vas de la Courbevoie către locul său final de odihnă, din Domul Invalizilor. Întoarcerea corpului neînsuflețit al împăratului din insula Sfânta Elena a fost un moment așteptat cu nerăbdare de întregul Paris, deși mulți se temeau că amintirile astfel stârnite aveau să servească la destabilizarea și mai mare a unei țări care se luptase să își recâștige ordinea și direcția încă de la plecarea lui Napoleon în exil.

Alan Forrest ne spune povestea remarcabilă a modului în care fiul unui avocat corsican a devenit cel mai puternic om din Europa, un bărbat ale cărui charismă și moștenire au rămas vii chiar și după ce a murit, părăsit la multe mii de kilometri distanță de țara a cărei soartă devenise una cu a lui.

 

Forrest prezintă realizările militare ale lui Napoleon și poveștile sale de dragoste devenite legendare pentru a sublinia geniala strategie a corsicanului de a-și îndrepta atenția spre construirea unei imagini și a unei moșteniri. Punând accentul pe clădirea mitului napoleonian, Forrest ne oferă o imagine asupra unei personalități fascinante care ar trebui să stârnească apetitul cititorilor de a afla mai mult despre acest personaj complex.

Publishers Weekly

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jun 2019
Nr. pagini:
attribute_icon
480
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
110x165
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978‑606‑33‑3660‑7
Traducator(i):
attribute_icon
Carmen Ion
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apariției  :  11 iun. 2019
Autor(i)  :  Alan Forrest
Numar pagini  :  480
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  110x165
colectie  :  Carte Pentru Toti
Categorie  :  Istorie
ISBN  :  978‑606‑33‑3660‑7
Traducator(i)  :  Carmen Ion

Din aceeasi categorie

Vezi toate