- 30%

- 30%

Noul dicționar de argou al limbii române

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 39,90 lei Preț special 27,93 lei

Reducere 30%

în stoc

Estimare livrare: 26.01.2022

Versiuni disponibile

Carte tiparita
27,93 lei
Cui i se adresează această lucrare? A devenit un veritabil clișeu formularea „publicului larg și specialiștilor“; de aceea voi nuanța apartenența de grup a potențialilor beneficiari. Prin specialiști nu pot să nu înțeleg filologii, lingviștii, lexicografii, cercetătorii științifici – categorii tradițional...

Cui i se adresează această lucrare? A devenit un veritabil clișeu formularea „publicului larg și specialiștilor“; de aceea voi nuanța apartenența de grup a potențialilor beneficiari. Prin specialiști nu pot să nu înțeleg filologii, lingviștii, lexicografii, cercetătorii științifici – categorii tradițional enumerate în asemenea situații. Există însă cel puțin două noi grupuri profesionale care ar avea de beneficiat de pe urma acestei lucrări: traducătorii literari și cursanții de la masteratele profilate pe traduceri literare și compoziție (creative writing a câștigat teren și în sistemul universitar din România).

Și, nu în ultimul rând, tânăra generație de gazetari români, care, de-o vreme încoace, pare să plutească într-o supă lingvistică incertă, rupându‑se pe zi ce trece de limba română și înglodându-se într-o anglo-americană pe care nu este întotdeauna capabilă să o stăpânească așa cum s-ar cuveni. Din experiența anterioară, știu că o lucrare de acest gen se citește pe nerăsuflate, ca un roman bun.

Sunt convins, așadar, că și Noul dicționar de argou al limbii române își va găsi un public generos, incluzând în rândurile sale numeroși adolescenți aflați la vârsta nonconformismului. Și, cu siguranță, îi va interesa și pe cetățenii străini rezidenți în România.

George VOLCEANOV

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Dec 2019
Nr. pagini:
attribute_icon
368
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
135x195
colectie
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-4380-3
Pretul afisat este orientativ

Detalii produs

Data apariției  :  10 dec. 2019
Numar pagini  :  368
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  135x195
colectie  :  Dictionar
Categorie  :  Educatie & Cultura Generala
ISBN  :  978-606-33-4380-3

Din aceeasi categorie

Vezi toate