- 30%

Patrimoniul mondial UNESCO. Situri naturale și culturale

Preț special 139,93 lei

Reducere 30%

Preț standard 199,90 lei
lipsă stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Centrele istorice din Roma, Dubrovnik, Havana sau Salvador da Bahia, vestigiile orașelor Teba, Persepolis, Angkor sau Machu Picchu, piețele din Orient sau monumentele budiste indiene din Sanchi, bisericile pictate din nordul Moldovei sau splendorile faunei și florei din Deltă Dunării, dar și vulcanii din Kamceatka, Marea...

Centrele istorice din Roma, Dubrovnik, Havana sau Salvador da Bahia, vestigiile orașelor Teba, Persepolis, Angkor sau Machu Picchu, piețele din Orient sau monumentele budiste indiene din Sanchi, bisericile pictate din nordul Moldovei sau splendorile faunei și florei din Deltă Dunării, dar și vulcanii din Kamceatka, Marea Barieră de Corali sau Parcul Național Virunga din Congo cu gorilele sale rare – iată doar câteva dintre siturile culturale și naturale aflate sub protecția UNESCO ca parte integrantă a Patrimoniului Mondial.

În 1972 a fost adoptat, la Paris, la Convenția Internațională privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural, un plan pentru monumentele culturale și naturale „de valoare extraordinară“ aflate în pericol, pentru ca salvarea de la distrugere și conservarea lor să devină o preocupare a întregii umanități.

Centre istorice ale orașelor, monumente arhitectonice deosebite, vestigii antice, culturi avansate dispărute, sanctuare, monumente industriale, parcuri și grădini, situri culturale și opere de artă preistorice aparțin Patrimoniului Mondial UNESCO alături de formațiuni geologice, parcuri naționale și rezervații maritime, peisaje și habitate naturale, specii de plante și animale amenințate cu extincția. Lista Patrimoniului Mondial trece de 1050 de obiective din 165 de state.

„Diversitatea Patrimoniului UNESCO, dimensiunea să internațională și abordarea interetnică dau valoare și scot în relief farmecul acestei lucrări de referință bogat ilustrate.“ Niedersächsische Allgemeine

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Mar 2019
Tip copertă:
Cartonată
Format:
237 x 297
Nr. pagini:
560
ISBN:
978-606-33-3280-7
Colectie:
Din aceeasi categorie Vezi toate