- 40%

- 40%

Patrimoniul mondial UNESCO. Situri naturale și culturale

Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Patrimoniul mondial UNESCO. Situri naturale și culturale


Nota ta:
Preț standard 199,90 lei Preț special 119,94 lei

Versiuni disponibile

Centrele istorice din Roma, Dubrovnik, Havana sau Salvador da Bahia, vestigiile orașelor Teba, Persepolis, Angkor sau Machu Picchu, piețele din Orient sau monumentele budiste indiene din Sanchi, bisericile pictate din nordul Moldovei sau splendorile faunei și florei din Deltă Dunării, dar și vulcanii din Kamceatka, Marea...

Centrele istorice din Roma, Dubrovnik, Havana sau Salvador da Bahia, vestigiile orașelor Teba, Persepolis, Angkor sau Machu Picchu, piețele din Orient sau monumentele budiste indiene din Sanchi, bisericile pictate din nordul Moldovei sau splendorile faunei și florei din Deltă Dunării, dar și vulcanii din Kamceatka, Marea Barieră de Corali sau Parcul Național Virunga din Congo cu gorilele sale rare – iată doar câteva dintre siturile culturale și naturale aflate sub protecția UNESCO ca parte integrantă a Patrimoniului Mondial.

În 1972 a fost adoptat, la Paris, la Convenția Internațională privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural, un plan pentru monumentele culturale și naturale „de valoare extraordinară“ aflate în pericol, pentru ca salvarea de la distrugere și conservarea lor să devină o preocupare a întregii umanități.

Centre istorice ale orașelor, monumente arhitectonice deosebite, vestigii antice, culturi avansate dispărute, sanctuare, monumente industriale, parcuri și grădini, situri culturale și opere de artă preistorice aparțin Patrimoniului Mondial UNESCO alături de formațiuni geologice, parcuri naționale și rezervații maritime, peisaje și habitate naturale, specii de plante și animale amenințate cu extincția. Lista Patrimoniului Mondial trece de 1050 de obiective din 165 de state.

„Diversitatea Patrimoniului UNESCO, dimensiunea să internațională și abordarea interetnică dau valoare și scot în relief farmecul acestei lucrări de referință bogat ilustrate.“ Niedersächsische Allgemeine

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Mar 2019
Numar pagini:
attribute_icon
560
Tip Coperta:
attribute_icon
Cartonată
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3280-7

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  11 mar. 2019
Numar pagini  :  560
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  237 x 297
ISBN  :  978-606-33-3280-7