- 50%

- 50%

-50%

Planeta noastră

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
86% of 100
Preț standard 149,90 lei Preț special 74,95 lei
în stoc

Estimare livrare: 01.11.2021

•,,Mie îmi pare că natura este cel mai vast izvor de încântare, cel mai vast izvor de frumusețe vizuală și cel mai vast izvor de interes intelectual. Este cel mai vast izvor pentru atâtea lucruri din viață, încât face viața să merite să fie trăită. Fie că ne dăm seama sau nu,...

•,,Mie îmi pare că natura este cel mai vast izvor de încântare, cel mai vast izvor de frumusețe vizuală și cel mai vast izvor de interes intelectual. Este cel mai vast izvor pentru atâtea lucruri din viață, încât face viața să merite să fie trăită.

Fie că ne dăm seama sau nu, suntem total dependenți de natură. Ea ne oferă fiecare îmbucătură de hrană și fiecare gură de aer. Este lucrul cel mai de preț pe care îl avem și trebuie să o apărăm. Viitorul depinde de capacitatea noastră de a trece la fapte chiar acum.” Sir David Attenborough

 

Natura este încolțită. Luați avionul către orice destinație de pe glob și, dacă veți privi pe geam, când cerul e senin, veți vedea cum și-au marcat oamenii teritoriul. Jos, la sol, domnește Homo sapiens. Sub un sfert din suprafața terestră neînghețată a planetei nu poartă semnele unei așezări umane sau al exploatării terenurilor. Pământul a intrat în Antropocen, o nouă epocă geologică în care oamenii decid totul pe planetă. Acum planeta e a noastră, indiferent de situație.

Provocarea este ca Antropocenul să fie o epocă favorabilă. Nu o distopie înspăimântătoare a dezastrului, ci un Antropocen în care oamenii fac față provocării de a administra planeta și de a fi buni păzitori ai naturii. Aceasta presupune să învățăm să iubim din nou natura și să găsim modalități practice ca 10 miliarde de oameni sau chiar mai mult să trăiască respectând Iumea naturală de care depinde sistemul de susținere a vieții pe planetă. Presupune să ne schimbăm comportamentul și stilul de consum pentru a reduce impactul asupra naturii, astfel încât ternperatura planetei să nu crească peste 1,5°C. Înainte de toate, presupune marea refacere a naturii în secolul XXI.

 

ALASTAIR FOTHERGILL În cei aproape 30 de ani de activitate la Departamentul de istorie naturală al BBC, Alastair Fothergill a coordonat realizarea documentarelor The Blue Planet, Planet Earth și Frozen Planet, printre altele. Din 2006, a lucrat și pentru Disney, regizând șase filme despre viață sălbatică pentru divizia Disneynature. În 2012, a fondat Silverback Films, împreună cu Keith Scholey.

 

KEITH SCHOLEY Crescut în Africa de Est, Keith Scholey a studiat zoologia la Universitatea din Bristol, unde a obținut atât masteratul, cât și doctoratul. În 1982 s-a alăturat Departamentului de istorie naturală al BBC, în calitate de cercetător pentru serialul documentar The Living Planet, realizat de David Attenborough. În 2008 a plecat de la BBC, în prezent fiind director asociat al companiei Silverback Films.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jun 2019
Nr. pagini:
attribute_icon
320
Tip coperta:
attribute_icon
Cartonată
Format:
attribute_icon
216x279
colectie
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3754-3
Pretul afisat este orientativ

EBOOKS de acelasi autor

Vezi toate

Detalii produs

Data apariției  :  14 iun. 2019
Autor(i)  :  Alastair Fothergill
Numar pagini  :  320
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  216x279
colectie  :  Enciclopedie
Categorie  :  Stiinte & Natura
ISBN  :  978-606-33-3754-3

Din aceeasi categorie

Vezi toate

EBOOKS din aceeasi categorie

Vezi toate