Primele povești Montessori. Hai să stăm de vorbă!
Versiuni disponibile
Pentru Maria Montessori, educația nu urmărește să-i transmită copilului cât mai multe cunoștințe, ci mai degrabă să-l încurajeze să-și cultive singur dorința de a învăța. În acest scop, el trebuie lăsat să studieze mediul înconjurător, să experimenteze posibilitățile pe care i le oferă și modul în care funcționează acesta, să se pună singur în situația de a învăța.
Să știi să comunici este esențial pentru o dezvoltare armonioasă. Prin experiența discuției, a schimbului de idei, copilul reușește să se cunoască mai bine pe sine, dar și pe ceilalți: adeseori, cearta nu e decât o neînțelegere, ușor de lămurit dacă știm să vorbim, să ne ascultăm și să ne respectăm unii pe alții. Ceea ce este esențial pentru dezvoltarea unui copil!
Spunând o poveste inspirată din experiența de viață a fiecăruia dintre noi, această cărticică ilustrată își propune să arate cum pot învăța copiii și cum pot dobândi mai multă încredere în sine prin activitățile de zi cu zi.
Părinții vor găsi aici diverse strategii de a-i încuraja să profite la maximum de propriile experiențe, pentru a crește și a se dezvolta ca indivizi.
Aurore Gauthier are doi copii și este pasionată de pedagogiile alternative. Scrie pe blogul Les Montessouris, împărtășind și altora experiența diverselor activități Montessori pe care le desfășoară în familie.