lips─â stoc

Prizonierii geografiei

0% of 100
49,90 lei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

H─âr╚Ťile exercit─â o atrac╚Ťie misterioas─â asupra noastr─â. Fie c─â sunt pergamente antice sau c─â sunt abia scoase din torpedoul ma╚Öinii sau generate de Google, h─âr╚Ťile ne spun tot ceea ce dorim s─â ╚Ötim, nu doar despre unde vrem s─â mergem, ci ╚Öi despre lume, ├«n general.
╚śi, cu toate acestea, c├ónd vine vorba de geopolitic─â, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de anali╚Öti ╚Öi de tot felul de exper╚Ťi autointitula╚Ťi, care au uitat s─â consulte harta locului despre care vorbesc.
To╚Ťi liderii na╚Ťiunilor sunt constr├ón╚Öi de geografie. Alegerile lor sunt limitate de mun╚Ťi, fluvii, m─âri ╚Öi beton. ├Än volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examineaz─â Rusia, China, Statele Unite, America Latin─â, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia ╚Öi Coreea, Groenlanda ╚Öi zona arctic─â ÔÇô climatele lor, m─ârile, mun╚Ťii, fluviile, de╚Öerturile ╚Öi zonele de grani╚Ťe ÔÇô pentru a ne oferi un context care lipse╚Öte adesea din reportajul politic.
├Än zece h─âr╚Ťi actualizate ale fiec─ârei regiuni, Marshall explic─â clar ╚Öi antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului. De ce nu va fi America niciodat─â invadat─â? De ce Rusia vrea s─â aib─â flot─â, cu toate c─â are porturi ├«nghe╚Ťate ╚Öase luni pe an? Cum este viitorul Chinei influen╚Ťat de geografia ei? De ce nu va fi Europa niciodat─â unit─â? R─âspunsurile sunt geografice. Arunc├ónd o nou─â lumin─â asupra realit─â╚Ťilor fizice care modeleaz─â soarta na╚Ťiunilor, Prizonierii geografiei este ├«ndrumarul care ne explic─â unul dintre factorii determinan╚Ťi majori din afacerile mondiale.
ÔÇ×O modalitate nou─â de a privi h─âr┼úile ÔÇô nu doar ca ajutoare ├«n orientare sau ca opere de art─â, ci ┼či ca modalitate de a ├«n┼úelege rela┼úiile interna┼úionale adesea ├«ncordate.ÔÇť
The New York Times Book Review
Tim Marshall a fost corespondent pe probleme de politic─â extern─â la televiziunea britanic─â Sky News. A transmis din 30 de ╚Ť─âri, inclusiv din ╚Öase zone de r─âzboi. Dup─â 25 de ani de jurnalism pe linia frontului, se ocup─â acum de site-ul TheWhatAndTheWhy.com. Locuie╚Öte la Londra.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 19 mar. 2018
Colectie : Kronika
Autor(i) : Tim Marshall
Tip Coperta : Broșată
Format : 140 x 200
Numar pagini : 288
ISBN : 978-606-33-2508-3