- 45%

Razboaie de granita. Conflicte care ne definesc viitorul

Nota ta:
70 % of 100
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 27,49┬álei
în stoc

Estimare livrare: 08.03.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 27,49┬álei

O abordare fascinant─â a geopoliticii interna╚Ťionale, care examineaz─â semnifica╚Ťia trecut─â, prezent─â ╚Öi viitoare a grani╚Ťelor, de la c─âderea Zidului Berlinului p├ón─â la atentatele de la 11 septembrie, trec├ónd prin Palestina ╚Öi Pakistan, Coreea de Nord, Zidul lui Trump ╚Öi nu numai.

Ce ├«nseamn─â pentru rela╚Ťiile interna╚Ťionale, ├«n perpetu─â schimbare, cele mai periculoase ╚Öi mai nea╚Öteptate conflicte la grani╚Ť─â, ╚Öi cum afecteaz─â acestea echilibrul global?

├Än R─âzboaie de grani╚Ť─â, Klaus Dodds sondeaz─â ciocnirile geopolitice ale viitorului, explor├ónd zidurile de la grani╚Ťe ÔÇö at├ót fizice, c├ót ╚Öi simbolice ÔÇö, de la F├ó╚Öia Gaza p├ón─â la cursa spa╚Ťial─â. ├Än Mun╚Ťii Himalaya, la Marea Mediteran─â ╚Öi ├«n alte p─âr╚Ťi ale lumii, tensiunea inerent─â, provocat─â de ├«ncercarea de a separa lumea ├«n zone, este departe de a disp─ârea.

Odat─â cu schimb─ârile climatice care mut─â grani╚Ťele naturale, de la mun╚Ťi ╚Öi ghe╚Ťari p├ón─â la fluvii, se ├«ntrevede tot mai clar ├«ntrebarea: Cum vom supravie╚Ťui ├«ntr-o clim─â din ce ├«n ce mai cald─â, cu un nivel al apei m─ârilor ├«n continu─â cre╚Ötere ╚Öi cu o popula╚Ťie tot mai numeroas─â? Dodds explic─â de ce acum, mai mult ca niciodat─â, este posibil s─â ne confrunt─âm cu tot mai multe ziduri, bariere ╚Öi sisteme de securitate ├«n via╚Ťa noastr─â de zi cu zi.

Volumul R─âzboaie de grani╚Ť─â ne ofer─â posibilitatea s─â descoperim ce ├«nseamn─â cu adev─ârat grani╚Ťele ├«n lumea modern─â: cum sunt construite, ce importan╚Ť─â au pentru cet─â╚Ťeni ╚Öi guverne ╚Öi cum ne ajut─â s─â ├«n╚Ťelegem trecutul istoric ╚Öi mai ales viitorul diplomatic.

 

ÔÇ×Cu o cunoa╚Ötere impresionant─â a fenomenului, Dodds demonstreaz─â conving─âtor c─â politica identit─â╚Ťii ╚Öi deregl─ârile provocate de schimb─ârile climatice vor spori conflictele de la grani╚Ť─â ├«n urm─âtoarele decenii.ÔÇť Publishers Weekly

ÔÇ×Ideea conform c─âreia grani╚Ťele nu sunt tocmai ceea ce par constituie nucleul c─âr╚Ťii R─âzboaie de grani╚Ť─â, deopotriv─â un volum impresionant ╚Öi actual. ╚śi merit─â s─â reflect─âm asupra acestui subiect, mai ales ast─âzi. (...) Dodds ne convinge pe deplin c─â grani╚Ťele dezv─âluie ┬źadev─âruri fundamentale despre umanitate┬╗.ÔÇť The Spectator

ÔÇ×Cartea de fa╚Ť─â nu putea fi mai actual─â (...). Arunc├ónd o privire geopolitic─â asupra unor teritorii fragmentate ╚Öi disputate, precum Cipru, Ierusalim ╚Öi Georgia, [Dodds] eviden╚Ťiaz─â, din perspectiva unei realpolitik, faptul c─â grani╚Ťele sunt elemente ├«n egal─â m─âsur─â contestate ╚Öi (cel pu╚Ťin ├«n vremuri normale) surprinz─âtor de fluide.ÔÇť Geographical Magazine

 

KLAUS DODDS este profesor de geopolitic─â la Royal Holloway, Universitatea din Londra, ╚Öi bursier al Academiei de ╚śtiin╚Ťe Sociale. A scris numeroase c─âr╚Ťi pe teme de geopolitic─â ╚Öi diploma╚Ťie, iar din 2006 este autor al unui editorial lunar pe teme geopolitice pentru Geographical Magazine. Klaus Dodds a fost recompensat cu Premiul Philip Leverhulme, acordat ÔÇ×cercet─âtorilor remarcabili, a c─âror activitate a atras recunoa╚Ötere interna╚Ťional─â ╚Öi a c─âror carier─â viitoare este excep╚Ťional de promi╚Ť─âtoareÔÇť. Ca autor sau coautor a publicat: Ice Humanities (2022), Ice: Nature and Culture (2018), Geographies, Genders and Geopolitics of James Bond (2017, al─âturi de Lisa Funnell), Geopolitics: A Very Short Introduction (2007) ╚Öi Pink Ice: Britain and the South Atlantic Empire (2002).

Despre Klaus Dodds

Klaus Dodds

Klaus Dodds

KLAUS DODDS este profesor de geopolitic─â la Royal Holloway, Universitatea din Londra, ╚Öi bursier al Academiei de ╚śtiin╚Ťe Sociale. A scris numeroase c─âr╚Ťi pe teme de geopolitic─â ╚Öi diploma╚Ťie, iar din 2006 este autor al unui editorial lunar pe teme geopolitice pentru Geographical Magazine.

Klaus Dodds a fost recompensat cu Premiul Philip Leverhulme, acordat ÔÇ×cercet─âtorilor remarcabili, a c─âror activitate a atras recunoa╚Ötere interna╚Ťional─â ╚Öi a c─âror carier─â viitoare este excep╚Ťional de promi╚Ť─âtoareÔÇť. Ca autor sau coautor a publicat: Ice Humanities (2022), Ice: Nature and Culture (2018), Geographies, Genders and Geopolitics of James Bond (2017, al─âturi de Lisa Funnell), Geopolitics: A Very Short Introduction (2007) ╚Öi Pink Ice: Britain and the South Atlantic Empire (2002).

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 19 ian. 2023
Colectie : Kronika
Autor(i) : Klaus Dodds
Traducator(i) : Irina Pricop
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-9630-4