- 30%

Roma. Nasterea celui mai mare Imperiu al Antichitatii

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 79,99 lei Preț special 55,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.03.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 79,99 lei Preț special 55,99 lei

Anthony Everitt, autor al biografiilor lui Cicero, Augustus și Hadrian, care au devenit bestselleruri, ne prezintă povestea impresionantă a Romei și a ascensiunii sale remarcabile de la un târg agrar obscur la cel mai mare imperiu pe care l-a cunoscut Antichitatea.

Apărând ca un mic oraș într-un grup de sate de deal în secolele al VIII-lea – al VII-lea î.Hr., Roma a devenit puterea preeminentă a lumii antice. Everitt transformă povestea ascensiunii Romei către glorie într-un bestseller erudit, plin de lecții valabile și pentru epoca noastră. El face cronica luptei dintre patricieni și plebei care a definit politica Republicii. Arată cum strategia vicleană a Romei de a oferi cetățenie supușilor săi înfrânți a fost fundamentală în expansiunea dominației imperiului său înfloritor. Și subliniază coroziunea normelor constituționale care a însoțit expansiunea imperială a Romei, pe măsură ce obiceiurile vechi ale compromisului politic au cedat locul violenței și războiului civil. La final, puterea și bogăția inimaginabile au corupt virtuțile tradiționale ale Republicii, iar Roma a triumfat peste tot, mai puțin între granițele sale.

Declinul și căderea Romei fascinează de multă vreme istoricii, dar povestea modului în care a fost cucerit imperiul este la fel de impresionantă. În Roma. Nașterea celui mai mare imperiu al Antichității, unul dintre cei mai respectați cronicari ai lumii antice ne spune această poveste într-un mod care va atrage, va informa și va lumina mintea cititorului modern

 

„Elegantă, cursivă și fără de greșeală – introducerea perfectă în acest subiect.“ The Spectator

„O lucrare antrenantă, care va captiva și va informa de la început până la sfârșit.“ Booklist

„Istorie fascinantă și o lectură de zile mari.“ Chicago Sun-Times

„Istoria măreață a ascensiunii necontenite de 500 de ani a unui simplu oraș către statutul de imperiu.“ Kirkus Reviews

 

ANTHONY EVERITT, profesor invitat de arte vizuale și performative la Universitatea Trent din Nottingham, a scris numeroase lucrări despre cultura europeană și este autorul cărților Cicero, Augustus, Hadrian and the Triumph of Rome, The Rise of Athens, printre altele. A fost secretar general al Consiliului Artelor din Marea Britanie. Everitt locuiește în apropiere de Colchester, primul oraș atestat din Anglia, întemeiat de către romani.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 27 nov. 2023
Traducator(i) : Ioan Ciupercă
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 150x230
Numar pagini : 416
ISBN : 978-630-319-451-6