lips─â stoc

- 60%

Se numea Sarah

Nota ta:
96 % of 100
RRP: 49,90┬álei Pre╚Ť special 19,96┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 49,90┬álei Pre╚Ť special 19,96┬álei
Audiobook
Ascult─â pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Paris, iulie 1942: Sarah, o feti╚Ť─â evreic─â în vârst─â de zece ani, este arestat─â în toiul nop╚Ťii, împreun─â cu p─ârin╚Ťii ei, de poli╚Ťia francez─â, dar nu înainte de a-╚Öi încuia fratele în ascunz─âtoarea lor secret─â, convins─â fiind c─â se va întoarce dup─â numai câteva ore pentru a-l eliber─â.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalist─â american─â, stabilit─â de mul╚Ťi ani la Paris ╚Öi m─âritat─â cu un francez, trebuie s─â scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemor─ârii a ╚Öaizeci de ani de la acest eveniment de trist─â amintire în istoria Fran╚Ťei. În timpul investiga╚Ťiei sale, Julia descoper─â întâmpl─âtor o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leag─â de Sarah, ╚Öi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fe╚Ťei. Pe m─âsur─â ce se adânce╚Öte în trecutul ei, lucrurile pe care le afl─â o tulbur─â ╚Öi o fac s─â-╚Öi pun─â întreb─âri cu privire la propria existen╚Ťa.

Se numea Sarah este povestea înduio╚Ö─âtoare a dou─â familii unite de un secret teribil, dar ╚Öi o tulbur─âtoare pagin─â de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Fran╚Ťa aflat─â sub ocupa╚Ťie ╚Öi rupe t─âcerea care înconjoar─â un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

Bestseller New York Times, vândut în dou─â milioane de exemplare.

Roman tradus în 32 de ╚Ť─âri.

Despre Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay n─âscut─â ├«n 1961, ├«n suburbiile Parisului, are origini engleze, franceze ┼či ruse. ┼×i-a petrecut copil─âria la Paris ┼či Boston, dar a studiat apoi ├«n Marea Britanie.

Dup─â terminarea facult─â┼úii, s-a mutat la Paris, unde locuie┼čte ┼či ast─âzi. A lucrat o vreme ca jurnalist─â pentru revista Vanity Fair, ├«nainte de publicarea romanului de debut, LÔÇÖAppartement t├ęmoin (1992), ┼či a avut numeroase colabor─âri cu reviste precum Elle sau Psychologies.

A publicat mai multe romane ├«n limba francez─â, printre care Le D├«ner des ex (1996), Le coeur dÔÇÖune autre (1998), Le Voisin (2000), La M├ęmoire des murs (2003), Spirales (2004), Moka (2006).

Succesul definitiv a venit odat─â cu apari┼úia romanului Se numea Sarah (SarahÔÇÖs Key, 2007), prima carte scris─â de autoare ├«n limba englez─â. ├Än 2010, romanul s-a bucurat de adaptarea cinematografic─â a lui Gilles Paquet Brenner, cu Kristin Scott Thomas ├«n rolul principal.

A continuat s─â scrie ├«n englez─â ┼či francez─â, urm─âtoarele┬á┬áromane ap─ârute fiind Vie╚Ťi secrete (A Secret Kept, 2009), Rose (2011), ├Ç lÔÇÖencre russe (The Other Story, 2014)┬á┬á┼či Anotimpul ploilor (The Rain Watcher, 2018).


├Än 2010, revista Le Figaro a plasat-o pe Tatiana de Rosnay┬á┬ápe locul 5 ├«n topul celor mai citi╚Ťi scriitori francezi

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 22 iun. 2017
Colectie : Blue Moon
Traducator(i) : Monica Dinu
Tip Coperta : Broșată
Format : 150 x 215
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-0773-7