eticheta 574x135px LITERA50-1

Se numea Sarah

Nota ta:
20 % of 100
49,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.12.2023

Versiuni disponibile

Paris, iulie 1942: Sarah, o feti╚Ť─â evreic─â ├«n v├órst─â de zece ani, este arestat─â ├«n toiul nop╚Ťii, ├«mpreun─â cu p─ârin╚Ťii ei, de poli╚Ťia francez─â, dar nu ├«nainte de a-┼či ├«ncuia fratele ├«n ascunz─âtoarea lor secret─â, convins─â fiind c─â se va ├«ntoarce dup─â numai c├óteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalist─â american─â, stabilit─â de mul╚Ťi ani la Paris ┼či m─âritat─â cu un francez, trebuie s─â scrie un articol despre razia de la VelÔÇÖ dÔÇÖHiv, cu ocazia comemor─ârii a ┼čaizeci de ani de la acest eveniment de trist─â amintire ├«n istoria Fran╚Ťei. ├Än timpul investiga╚Ťiei sale, Julia descoper─â ├«nt├ómpl─âtor o serie de secrete de familie ad├ónc ├«ngropate, care o leag─â de Sarah, ┼či simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe m─âsur─â ce se ad├ónce┼čte ├«n trecu┬ştul ei, lucrurile pe care le afl─â o tulbur─â ┼či o fac s─â-┼či pun─â ├«ntreb─âri cu privire la propria existen╚Ť─â.

Se numea Sarah este povestea ├«nduio┼č─âtoare a dou─â familii unite de un secret teribil, dar ┼či o tulbur─âtoare pagin─â de istorie: Tatiana de Rosnay descrie o ├«nt├ómplare real─â din Fran╚Ťa aflat─â sub ocupa╚Ťie ┼čirupe t─âcerea care ├«nconjoar─â un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

 

ÔÇ×O lectur─â tulbur─âtoare... O carte care-╚Ťi merge la suflet ├«nc─â de la primul capitol, iar scenele ╚Öi personajele descrise ├«╚Ťi r─âm├ón ├«n minte mult timp dup─â ce ai terminat de citit.ÔÇť Publishers Weekly

 

CARTE PUBLICATĂ ÎN 42 DE ȚĂRI

PESTE 11 MILIOANE DE EXEMPLARE VÂNDUTE

ÔÇ×Un roman istoric remarcabil, o carte ce adu┬şce la lumin─â un aspect tulbur─âtor ╚Öi trecut ├«n mod deliberat sub t─âcere, cu privire la atitudinea francezilorfa╚Ť─â de evrei ├«n timpul celui de-Al Doilea R─âzboi Mondial. Ca ╚Öi Alegerea Sofiei, e o carte care ├«╚Ťir─âm├óne ├«n suflet ╚Öi ├«n inim─â pentru totdeauna.ÔÇť Naomi Ragen

ÔÇ×O poveste ╚Öocant─â, profund ├«nduio╚Ö─âtoare ╚Öi provocatoare din punct de vedere moralÔÇŽ aproape miraculoas─â. Te va obseda, te va ajuta s─â te ├«ntrege╚ÖtiÔÇŽÔÇť Augusten Burroughs

ÔÇ×├Äncerc─ârile prin care trece Sarah sunt at├ót de tulbur─âtoare, inocen╚Ťa ei, at├ót de capti┬şvant─â, ├«nc├ót aceast─â carte e greu de l─âsat din m├ón─â.ÔÇť Publishers Weekly

ÔÇ×Fascinant... un roman pe care cititorul nu-l va putea uita prea u┼čor. O carte care merit─â citit─â.ÔÇť Library Journal

ÔÇ×Un periplu ╚Öocant printre ororile nazismului ╚Öi colabora╚Ťionismul francezilor.ÔÇť El Pa├şs

ÔÇ×O poveste captivant─â despre pierdere, secrete de familie ╚Öi t─âcere.ÔÇť Warwickshire Telegraph

 

TATIANA de ROSNAY, n─âscut─â ├«n 1961, ├«n suburbiile Parisului, are origini engleze, franceze ┼či ruse. ┼×i-a petrecut copil─âria la Paris ┼či Boston, dar a studiat apoi ├«n Marea Britanie. Dup─â terminarea facult─â┼úii, s-a mutat la Paris, unde locuie┼čte ┼či ast─âzi. A lucrat o vreme ca jurnalist─â pentru revista Vanity Fair, ├«nainte de publicarea romanului de debut, LÔÇÖAppartement t├ęmoin (1992), ╚Öi a avut numeroase colabor─âri cu reviste precum Elle sau Psychologies. A publicat mai multe romane ├«n limba francez─â, dar succesul definitiv a venit odat─â cu apari┼úia romanului Se numea Sarah (SarahÔÇÖs Key, 2007), prima carte scris─â de autoare ├«n limba englez─â. ├Än 2010, romanul s-a bucurat de adaptarea cinematografic─â a lui Gilles Paquet Brenner, cu Kristin Scott Thomas ├«n rolul principal. Tot ├«n anul 2010, revista Le Figaro a plasat-o pe Tatiana de Rosnay pe locul 5 ├«n topul celor mai citi╚Ťi scriitori francezi.

Despre Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay

Tatiana De Rosnay n─âscut─â ├«n 1961, ├«n suburbiile Parisului, are origini engleze, franceze ┼či ruse. ┼×i-a petrecut copil─âria la Paris ┼či Boston, dar a studiat apoi ├«n Marea Britanie.

Dup─â terminarea facult─â┼úii, s-a mutat la Paris, unde locuie┼čte ┼či ast─âzi. A lucrat o vreme ca jurnalist─â pentru revista Vanity Fair, ├«nainte de publicarea romanului de debut, LÔÇÖAppartement t├ęmoin (1992), ┼či a avut numeroase colabor─âri cu reviste precum Elle sau Psychologies.

A publicat mai multe romane ├«n limba francez─â, printre care Le D├«ner des ex (1996), Le coeur dÔÇÖune autre (1998), Le Voisin (2000), La M├ęmoire des murs (2003), Spirales (2004), Moka (2006).

Succesul definitiv a venit odat─â cu apari┼úia romanului Se numea Sarah (SarahÔÇÖs Key, 2007), prima carte scris─â de autoare ├«n limba englez─â. ├Än 2010, romanul s-a bucurat de adaptarea cinematografic─â a lui Gilles Paquet Brenner, cu Kristin Scott Thomas ├«n rolul principal.

A continuat s─â scrie ├«n englez─â ┼či francez─â, urm─âtoarele┬á┬áromane ap─ârute fiind Vie╚Ťi secrete (A Secret Kept, 2009), Rose (2011), ├Ç lÔÇÖencre russe (The Other Story, 2014)┬á┬á┼či Anotimpul ploilor (The Rain Watcher, 2018).


├Än 2010, revista Le Figaro a plasat-o pe Tatiana de Rosnay┬á┬ápe locul 5 ├«n topul celor mai citi╚Ťi scriitori francezi

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 22 mai 2023
Colectie : Folio
Traducator(i) : Monica Dinu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 130x200
Numar pagini : 304
ISBN : 978-606-33-9833-9