Secretul succesului. De ce unii copii vor reuși în viață, iar alții vor eșua

0% of 100
39,90 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

De ce copiii din familiile sărace au mai puține șanse de succes decât cei provenind din clasa de mijloc? Ce se poate face pentru a îndruma mai mulți copii pe un drum ce le va aduce o viață împlinită personal și profesional? 

Cei mai mulți dintre noi consideră că factorul esențial în succesul unui copil este IQ-ul său – acel tip de abilități cognitive ce pot fi măsurate în cadrul unor teste standardizate. Cercetări inovatoare din domeniile neuroștiinței, economiei și psihologiei arată că, de fapt, factorul cel mai important este un set de trăsături de caracter precum perseverența, curiozitatea, conștiinciozitatea, optimismul și autocontrolul, ce sunt modelate nu doar de către familie, ci și de către școală, iar dificultățile în viață afectează nu doar fizic viețile copiilor, ci și dezvoltarea neurologică a creierelor acestora. 

Cu ajutorul unor noi strategii, arată autorul, bazate pe dezvoltarea caracterului, chiar și copiii crescuți în cele mai vitrege condiții vor ajunge să aibă realizări remarcabile
în viață.

O carte provocatoare, ce va schimba modul în care gândim despre creșterea și educarea copiilor. 

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 10 sept. 2015
Colectie : Introspectiv
Autor(i) : Paul Tough
Traducator(i) : Cristina Raciu, Mihaela Alexandrescu
Tip Coperta : Broșată
Format : 130 x 200
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-741-898-9