- 35%

Unde te poarta vantul

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 49,99 lei Preț special 32,49 lei
în stoc

Estimare livrare: 27.05.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,99 lei Preț special 32,49 lei

Roman publicat inițial cu titlul Cele patru vânturi

 

O POVESTE EPICĂ ȘI IMPRESIONANTĂ DESPRE DRAGOSTE ȘI PIERDERE ÎN AMERICA ANILOR 1930

Texas, 1921. O perioadă de abundență. Marele Război s-a încheiat, bogăția pământului pare nesfârșită, iar America se află în pragul unei ere noi pline de optimism. Dar pentru Elsa Wolcott, considerată prea în vârstă pentru a se căsători, într-o vreme în care căsătoria este singura opțiune a unei femei, viitorul pare sumbru. Până în noaptea în care îl întâlnește pe Rafe Martinelli și decide să își schimbe direcția vieții. Cu reputația ruinată, nu-i rămâne decât o singură opțiune respectabilă: căsătoria cu un bărbat pe care abia îl cunoaște.

Până în 1934, lumea s-a schimbat; milioane de oameni nu mai au de lucru, iar seceta a devastat Marile Câmpii. Fermierii se luptă pentru a-și păstra pământurile și mijloacele de trai, în timp ce recoltele sunt distruse, apa este pe punctul de a seca, iar furtunile de nisip amenință să îi îngroape în întregime. Totul la ferma Martinelli este pe moarte, inclusiv căsnicia fragilă a Elsei; fiecare zi este o luptă disperată împotriva naturii și o încrâncenare pentru a-și ține copiii în viață.

În această perioadă nesigură și periculoasă, Elsa, ca mulți dintre vecinii ei, trebuie să facă o alegere agonizantă: să lupte pentru pământul pe care îl iubește sau să îl lase în urmă și să plece în vest, în California, în căutarea unei vieți mai bune pentru familia sa.

Unde te poartă vântul este o mărturie a speranței, a rezistenței și a forței spiritului uman de a supraviețui adversității, un portret de neșters al Americii și al visului american, așa cum este văzut prin ochii unei femei de nezdruncinat, al cărei curaj și a cărei putere de sacrificiu vor ajunge să definească o generație.

Despre Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile A doua șansă (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Dincolo de stele (Fly Away, 2013), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009, un roman esențial care a adus împreună femeile pentru o cauză comună, iar Privighetoarea a fost votată, în 2015, cea mai bună carte a anului de către Amazon, Buzzfeed, iTunes, Library Journal, The Wall Street Journal și The Week.

În plus, romanul a câștigat Premiul Goodreads și People’s Choice Award.

Romanele sale Privighetoarea, Un nou început și Home Front urmează să fie ecranizate de case de producție importante.

Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. Locuiește în Pacific Northwest împreună cu soțul ei.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 29 mar. 2024
Colectie : Blue Moon
Autor(i) : Kristin Hannah
Traducator(i) : Simona Săsărman
Tip Coperta : Broșată
Format : 137x200
Numar pagini : 480
ISBN : 978-630-319-866-8