- 40%

- 40%

Vatican. Toate picturile și frescele vechilor maeștri

Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Vatican. Toate picturile și frescele vechilor maeștri


Nota ta:
100% of 100
Preț standard 249,90 lei Preț special 149,94 lei

Versiuni disponibile

Toate picturile și frescele vechilor maeștri expuse în galeriile, capelele, bibliotecile și palatele muzeelor de la Vatican, plus alte sute de comori din colecția papală - aproape 1000 de lucrări faimoase - într-un volum uimitor!Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric și spiritual al creștinismului...

Toate picturile și frescele vechilor maeștri expuse în galeriile, capelele, bibliotecile și palatele muzeelor de la Vatican, plus alte sute de comori din colecția papală - aproape 1000 de lucrări faimoase - într-un volum uimitor!
Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric și spiritual al creștinismului găzduiește multe muzee și palate, dar și una dintre cele mai bune colecții de artă ale umanității. Lucrările de interes includ frescele Capelei Sixtine și Pietà a lui Michelangelo; frescele lui Rafael; lucrări de Giotto, Fra Angelico, Țițian și Caravaggio și unele dintre cele mai frumoase statui, manuscrise, lucrări de arhitectură și grădini ale lumii, dar și cele mai prețioase artefacte ale creștinătății.
Fiecare pictură și frescă expusă la Vatican și aparținând Vechilor Maeștri - pictură europeană de până la 1800 -, plus o selecție de alte peste 300 de lucrări de artă, incluzând pictură modernă, sculptură, tapiserie și alte artefacte.
Cartea este organizată în 22 de secțiuni reprezentând muzeele și zonele Vaticanului, inclusiv Pinacoteca, Capela Sixtină, Camerele Rafael, Apartamentele Borgia, Palatele Vaticane și bazilica Sfântul Petru.
Toate cele 976 de lucrări de artă sunt complet adnotate cu titlul lor și numele artistului care le-a creat, data realizării, data nașterii și a morții artistului, materalul folosit și locul în care sunt păstrate la Vatican.
Cartea include și lucrări din Egiptul antic, din Mesopotamia, Grecia și Roma, dar si multe alte lucrări de artă religioasă și seculară, cuprinzând și o selecție de artă și artefacte din secolul XX.
O sută optzeci dintre cele mai cunoscute și semnificative opere de artă sunt prezentate de istoricul de artă Anja Grebe, cu discuții despre atributele-cheie ale capodoperelor.
Include trei planșe pentru a admira cele mai cunoscute opere de artă de la Vatican, la dimensiuni mai mari.
Având peste 500 de pagini, prezentul volum înfățișează exhaustiv una dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Dec 2018
Numar pagini:
attribute_icon
528
Tip Coperta:
attribute_icon
Cartonată
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-3123-7

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  11 dec. 2018
Numar pagini  :  528
Tip Coperta  :  Cartonată
Format  :  205 x 260
ISBN  :  978-606-33-3123-7