- 35%

- 35%

Viața mea este un cântec. Carte + CD audio

Autor: Irina Loghin
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 14,44 lei Preț special 9,39 lei

Reducere 35%

lipsă stoc

Descriere Viața mea este un cântec. Carte + CD audio

"Cu o carieră de jumătate de secol și sute de concerte susținute, Irina Loghin este, indiscutabil, unul dintre marile nume ale muzicii populare românești. Cartea de față, însoțită de CD-ul omonim, susține concertul aniversar de la Sala Palatului, de pe 1 martie. Autobiografia debutează cu întâmplările din copilărie,...

Descriere Viața mea este un cântec. Carte + CD audio

"Cu o carieră de jumătate de secol și sute de concerte susținute, Irina Loghin este, indiscutabil, unul dintre marile nume ale muzicii populare românești. Cartea de față, însoțită de CD-ul omonim, susține concertul aniversar de la Sala Palatului, de pe 1 martie.

Autobiografia debutează cu întâmplările din copilărie, petrecută la Gura Vitioarei, lângă Vălenii de Munte, unde artista s-a născut în 1939. Anii tinereții sunt marcați de iubiri frumoase, dar trecătoare, și mai ales de debutul la Ansamblul Ciocârlia, unde îi cunoaște, printre alții, pe Maria Ciobanu și Benone Sinulescu. Sunt povestite cu mult umor peripeții amuzante din timpul turneelor, dar și întâmplări mai puțin plăcute, unele cauzate de restricțiile regimului comunist.

Un capitol aparte este dedicat perioadei de după 1980, când muzica artistei a fost interzisă, ea revenind oficial pe scenă după 1989, cu un succes la fel de mare ca înainte. Viața profesională se îmbină permanent cu cea personală, ambele la fel de împlinite, chiar dacă au fost marcate de suișuri și coborâșuri.

Nenumărate fotografii color și alb-negru însoțesc textul, făcându-ne să înțelegem mai bine cine este Irina Loghin – omul și artistul. Nume mari ale culturii române, de la Florin Piersic la Dem Rădulescu, depun mărturie la sfârșitul volumului asupra a ceea ce a însemnat și înseamnă Irina Loghin pentru muzica populară și sufletul românesc.     

Puțini artiști s-au bucurat în cariera lor de prestigiul și admirația de care a avut parte Irina Loghin. Ea este o legendă, un mit. Aparițiile sale constituie de multe decenii evenimente artistice remarcabile. Ea ridică sălile în picioare! Irina este înălțimea fără seamăn, pe care cântecul românesc urcă la cer."        (Alexandru Arșinel)

 

 

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
Mar 2012
Tip copertă:
Broșată
Format:
130 x 200
Nr. pagini:
176
ISBN:
978-973-675-996-3
Pretul afisat este orientativ

Din aceeasi categorie

Vezi toate