- 35%

Adolf Hitler. Bestseller. Biografii

Preț special 19,44 lei

Reducere 35%

Preț standard 29,90 lei
în stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
100% of 100

Estimare livrare: 21.04.2021

Probabil că doar Hristos se poate mândri cu un număr mai mare de biografii decât Hitler. Însă Adolf Hitler are un avantaj incontestabil: arhive cu amintiri și documente pe care birocrația celui de al Treilea Reich le-a adunat, iar Aliații le-au pus la loc sigur, una dintre putinele moșteniri în marea de moloz a Stunde Null,...

Probabil că doar Hristos se poate mândri cu un număr mai mare de biografii decât Hitler. Însă Adolf Hitler are un avantaj incontestabil: arhive cu amintiri și documente pe care birocrația celui de al Treilea Reich le-a adunat, iar Aliații le-au pus la loc sigur, una dintre putinele moșteniri în marea de moloz a Stunde Null, Ora Zero, din iunie 1945. Și totuși, istoria dictatorului încă suscită întrebarea care i-a îngrozit pe soldații americani când au deschis porțile la Auschwitz: cum s-a putut întâmpla? Nu este suficient să spunem că Hitler a încarnat latura aceea obscură care domina umanitatea de pe vremea lui Cain.

La început, în zilele tragice din 1940 Anglia, desi îngenuncheată, apoi și Rusia și America au înțeles că rămânea doar lupta până la ultima picătură de sânge împotriva omulețului cu mustață: fiindcă întruchipa răul din istorie. Ce avea Hitler atât de deosebit încât să suscite atâta devotament față de rău ? Sigur nu era doar un nebun, o marionetă în mâinile marii burghezii germane lacome de putere și de avere. El personifică acea ura antiburgheză și anticreștină care explică multe despre sângele vărsat de fascism și de comunism în secolul XX.

Pentru generațiile de azi crescute cu Star Wars, Hitler e un fel de Darth Vader, sinonim cu tirania, cu brutalitatea, cu cinismul.

Cele 90 de fotografii alb-negru care însoțesc textul documentează în imagini sugestive epoca și viața celui care a fost Fuhrerul prin excelență."

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Apr 2017
Tip copertă:
Broșată
Format:
140x200
Nr. pagini:
192
ISBN:
978-606-33-1536-7
Colectie
Din aceeasi categorie Vezi toate