- 55%

Benito Mussolini. Bestseller. Biografii

Nota ta:
40 % of 100
RRP: 29,90┬álei Pre╚Ť special 13,46┬álei
în stoc

Estimare livrare: 27.02.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 29,90┬álei Pre╚Ť special 13,46┬álei

P├ón─â ├«n 1938, Mussolini a fost un personaj de prim─â m─ârime pe scena politic─â ╚Öi ├«n presa interna╚Ťional─â. Dup─â Pactul de la Munchen a ap─ârut ├«n ochii lumii c─â salvator al p─âcii, singurul ├«n stare s─â-l ╚Ťin─â ├«n fr├óu pe Hitler. De╚Öi a c─âlcat ├«n picioare democra╚Ťia pentru a da o nou─â ordine poporului italian, Mussolini le-a p─ârut charismatic nu doar multor italieni. ci ╚Öi unor oameni de stat liberal-democra╚Ťi precum Churchill ╚Öi Roosevelt ╚Öi , mai ├«naintea lor bol╚Öevicului Lenin, cal care i-ar fi acuzat pe comuni╚Ötii italieni c─â au l─âsat s─â le scape singurul socialist capabil s─â realizeze cu adev─ârat revolu╚Ťia.

Mare interpret al artei de a poza, Mussolini a vrut - ╚Öi a reu╚Öit - s─â ├«╚Öi construiasc─â un mit. Prizonier al acestei imagini proiectate pentru a trece dincolo de propriul timp ╚Öi pentru a intra ├«n marea istorie, mitul Ducelui a degenerat ├«mpreun─â cu charisma lui politic─â. Legile rasiale, insurec╚Ťia antiburghez─â, r─âzboiul gre╚Öit, insuficien╚Ťa calit─â╚Ťilor de comand─â, complexul de inferioritate ├«n fa╚Ťa lui Hitler au dezv─âluit, toate, e╚Öecul revolu╚Ťiei fasciste ╚Öi, ├«n plus, au subliniat ╚Öi inadecvarea totalitarismului s─âu. Astfel, c├ónd v├óntul istoriei a ├«nceput s─â sufle cu intensitatea unei furtuni, omul care militarizase politica a c─âzut ca un dictator banal ├«n urma unei lovituri de palat pe care o subevaluase politic.

Cele 101 de fotografii alb-negru ce ├«nso╚Ťesc textul documenteaz─â ├«n imagini sugestive epoca ╚Öi via╚Ťa celui care a fost cunoscut ca il Duce.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 11 apr. 2017
Tip Coperta : Broșată
Format : 140x200
Numar pagini : 192
ISBN : 978-606-33-1535-0