LiteraBlog Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua a IV-a

Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua a IV-a

În perioada 9-13 martie 2022, Editura Litera organizează Festivalul de Carte pentru Copii, eveniment online ce își propune să-i inspire pe cei mici și să le cultive dragostea pentru lectură, prin interviuri cu autori și ilustratori, dezbateri pe teme din universul copilăriei, momente de lectură, reduceri și un atlas superb drept cadou.

A început prima ediție a Festivalului Carte pentru Copii pe Litera.ro

Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, v-am pregătit un program bogat și diversificat pentru copii, familii, pentru profesioniști ai educației și, în general, pentru toți iubitorii de carte.

Evenimente în avanpremieră, LIVE pe pagina de Facebook a Editurii Litera:

Pe pagina de Facebook a Editurii Litera vă dau întâlnire cei mai îndrăgiți scriitori de cărți pentru copii și adolescenți precum: Elena Favilli (Povești de seară pentru fete rebele), Martin Widmark (Nelly Rapp, Maia și Alex, detectivi de succes), Ben Brooks (Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel), Beth Turley (Dacă aceasta ar fi o poveste, Orașul cu nume de copac), Ganit și Adir Levy (Ce va face Danny?), Ruth Wielockx (Leti și Luca), T.A. Barron (Merlin), dar și personalități ale științei, politicii și culturii românești – istoricul Adrian Majuru, ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, astronomul Adrian Șonka și Ovidiu Raețchi, specialist în politică externă.

În plus, pe Litera.ro cititorii pot găsi la reducere atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială, ce vor beneficia de reduceri de până la 80% și un cadou în valoare de 59,90 lei: Atlasul minunilor lumii. Cele mai spectaculoase monumente,de Daniela Celli, la comenzi de peste 169 lei.

ZIUA a IV-a: Calendarul evenimentelor ce vor avea loc sâmbătă, 12 martie 2022

Ne începem ziua alături de Marius Constantinescu și Ben Brooks, autorul seriei Povești pentru băieții care au curajul să fie altfel. Îl puteți urmări live pe Facebook și YouTube, de la ora 10:00

Weekendul de festival începe cu o discuție antrenantă între scriitorul Ben Brooks, autorul Poveștilor despre băieți care au curajul să fie altfel și jurnalistul cultural Marius Constantinescu, despre frumusețea, dar și dificultatea specifice perioadei adolescenței, despre învățare, dar și despre curajul de a fi diferit și de a schimba lucrurile.  

Seria „Povești despre băieți care au curajul să fie altfel” descrie peste 100 de istorii impresionante despre bărbați celebri (sau mai puțin) din toate timpurile, care și-au depășit propriile limite și care au îndrăznit să încalce regulile pentru a realiza lucruri uimitoare, cu bunătate, curaj, perseverență, dăruire și încredere în sine.

Ție cine îți dă curaj, cine te inspiră? 

Ben Brooks s-a născut în 1992 și locuiește la Berlin. A scris mai multe cărți, printre care Grow Up și Lolito, pentru care a câștigat Premiul Somerset Maugham în 2015. Este, de asemenea, autorul bestsellerurilor internaționale Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel și Povești pentru copii care au curajul să fie altfel. (am luat-o din vol 2).

Între orele 13:00 și 14:00, micii cititori își dau leapșa de lectură: Ana Marinescu vă așteaptă de la ora 13:00, Charlize și Karim de la ora 13:30, iar Iris și Marc de la ora 14:00

De la Festivalul de carte pentru copii nu puteau lipsi actorii principali! Iată o trupă veselă și creativă de prieteni care s-au prins în joc și își dau leapșa lecturii, prezentându-ne cărțile lor preferate. Cu Ana, Charlize, Iris, Karim și Marc cititul este festiv și distractiv!

Leapșa de lectură cu Ana Marinescu

Ana deschide leapșa de lectură din cadrul Festivalului de carte pentru copii si ne prezintă cartea Femei extraordinare care au făcut istorie, Kate Pankhurst

La rândul ei, Ana este o fată extraordinară, o adevărată artistă în devenire. Mulți dintre voi o veți recunoaște din rolul Tomikăi din spectacolul School of Rock de la Opera Comică pentru Copii, unde joacă și în musicalurile “Sunetul Muzicii” în regia lui Răzvan Mazilu si “Madagascar”, în regia lui Emil Pantelimon și Jaqueline Bratu.

Ana cântă de la vârsta de 5 ani, a câștigat numeroase premii și trofee naționale și internaționale, iar tocmai în această săptămână a lansat primul cântec compus de ea (muzică și versuri). În timpul liber îi place să deseneze, să citească și să petreacă timp cu familia și prietenii.

Leapșa de lectură cu Charlize și Karim

Leapșa de lectură a fost preluată de Charlize & Karim. Cei doi frați ne povestesc despre cărțile lor preferate: Ce va face Dani?, de Ganit și Adir Levy și Povești muzicale. Carnavalul animalelor.

Charlize are 12 ani și iubește să citească pentru a putea pune în scenă cât mai multe povești și personaje. Ea cântă de la 7 ani, iar anul trecut ne-a încântat cu prestația ei în rolul lui Summer din musicalul School of Rock de la Opera Comică pentru Copii. Tot anul trecut, Charlize s-a calificat în finala mondială de la Sanremo Junior.

Pe Charlize o puteți urmări pe https://www.facebook.com/CharlizeMaalouf

Pe lângă pasiunea pentru sport, Karim, care la cei 9 ani ai săi face tenis de performanță, este și un mare iubitor de lectură.   

Leapșa de lectură cu Iris și Marc

Iris și Marc încheie leapșa de lectură cu două cărți în tandem – Povești de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli și Francesca Cavallo și Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks.

Iris are 8 ani și jumătate, îi place să deseneze și să citească, mai ales benzi desenate care o amuză. Îi place școala și adoră să se joace cu prietenele ei.

Fratele lui Iris, Marc, are aproape 13 ani, face cursuri de teatru simțindu-se foarte în largul lui pe scenă. Marc iubește muzica de DJ și este pasionat de desen. Îi place să aducă la viață prin culoare mai ales personaje din jocuri video pe care le puteți vedea pe canalul lui de Instagram @marc_fanart_2021.

Încheiem ziua alături de Rysa Walker și Valentina Georgescu, o discuție captivantă despre seria Dosarele Cronos, ce va avea loc de la ora 16:00

Dosarele Cronos sunt recunoscute ca având personaje minunate, descrieri impecabile, acțiune și călătorii în timp, toate cu o miză incredibil de puternică. De aceea ne bucurăm că autoarea Rysa Walker este invitata noastră la Festival, intervievată de traducătoarea Valentina Georgescu, pentru a afla cât mai multe despre universul pe care reusește să îl creeze cu fiecare pagină pe care o citim. 

Discutăm despre ritualul și procesul creativ, despre viața personajelor, a aberațiilor temporale și a fenomenelor bizare pe care acestea le trăiesc în Dosarele Cronos. Te-am făcut curios?

Rysa Walker e autoarea bestsellerului Captivi în timp, câștigător al Premiului Breakthrough Novel oferit de Amazon în 2013, și a nuvelei Time’s Echo. Walker a crescut la o fermă de vite din sud, unde se distra stând de vorbă cu vacile sau citind. În puținele ocazii când punea stăpânire pe telecomandă, se uita la Star Trek și își imagina că trăiește în viitor, pe planete îndepărtate sau măcar într‑un oraș suficient de mare încât să aibă un semafor. Acum locuiește în Carolina de Nord, unde împarte un birou cu soțul ei și cu un golden retriever pe nume Lucy. În continuare nu pune prea des stăpânire pe televizor, mulțumită copiilor ei obsedați de sport.


Împreună cu Asociația MagiCAMP suntem alături de copiii refugiați din Ucraina prin donații de cărți de colorat și articole de papetărie pentru activități de bricolat, pentru a reda măcar puțin din normalitatea copilăriei.  #citimpentrupace

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.