LiteraBlog Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua a V-a

Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua a V-a

În perioada 9-13 martie 2022, Editura Litera organizează Festivalul de Carte pentru Copii, eveniment online ce își propune să-i inspire pe cei mici și să le cultive dragostea pentru lectură, prin interviuri cu autori și ilustratori, dezbateri pe teme din universul copilăriei, momente de lectură, reduceri și un atlas superb drept cadou.

A început prima ediție a Festivalului Carte pentru Copii pe Litera.ro

Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, v-am pregătit un program bogat și diversificat pentru copii, familii, pentru profesioniști ai educației și, în general, pentru toți iubitorii de carte.

Evenimente în avanpremieră, LIVE pe pagina de Facebook a Editurii Litera:

Pe pagina de Facebook a Editurii Litera vă dau întâlnire cei mai îndrăgiți scriitori de cărți pentru copii și adolescenți precum: Elena Favilli (Povești de seară pentru fete rebele), Martin Widmark (Nelly Rapp, Maia și Alex, detectivi de succes), Ben Brooks (Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel), Beth Turley (Dacă aceasta ar fi o poveste, Orașul cu nume de copac), Ganit și Adir Levy (Ce va face Danny?), Ruth Wielockx (Leti și Luca), T.A. Barron (Merlin), dar și personalități ale științei, politicii și culturii românești – istoricul Adrian Majuru, ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, astronomul Adrian Șonka și Ovidiu Raețchi, specialist în politică externă.

În plus, pe Litera.ro cititorii pot găsi la reducere atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială, ce vor beneficia de reduceri de până la 80% și un cadou în valoare de 59,90 lei: Atlasul minunilor lumii. Cele mai spectaculoase monumente,de Daniela Celli, la comenzi de peste 169 lei.

ZIUA a V-a: Calendarul evenimentelor ce vor avea loc sâmbătă, 13 martie 2022

Ultima zi de eveniment debutează cu Beth Turley și Gabriela Maalouf, care vor discuta despre cărțile Dacă aceasta ar fi o poveste și Orașul cu nume de copac, de la ora 10:00

Vă invităm la un dialog între Beth Turley, autoarea cărților pentru copii Dacă aceasta ar fi o poveste și Orașul cu nume de copac și Gabriela Maalouf, autor și consilier școlar, despre cele două povești minunate publicate la Editura Litera care pune în lumină subiecte sensibile precum diferențele culturale dintre copii care deseori duc la hărțuire psihologică, dar și despre cum violența domestică poate genera la rândul ei agresivitate între copii. Interviul este de un real ajutor pentru părinți întrucât abordează subiecte emoționante despre familie, prietenie și maturizare.

De la ora 13:00, astronomul Adrian Șonka vorbește despre spațiul cosmic pe înțelesul copiilor

Special pentru Festivalul de carte pentru copii pe litera.ro, domnul Adrian Șonka, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” oferă o lecție extrem de frumoasă și de utilă, pe înțelesul copiilor, despre astronomie și utilitatea sa, despre cum cei mici ar putea să înțeleagă cerul – planetele, constelațiile, galaxiile, despre Planeta Pământ și cât este ea de prețioasă, dar și cum învățarea cerului ajută la orientarea în spațiu sau la perceperea timpului.

Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, la Fundația Calea Victoriei, în școli, în librării și oriunde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.

Festivalul se încheie cu un moment de lectură al autoarei Simona Epure, care va citi din cartea sa Întâmplări cu trei pisici, Miau, Miorlau și Miaunici, de la ora 16:00

Încheiem Festivalul de carte pentru copii cu un gând bun și năstrușnic transmis în minunatul limbaj al poeziei de către Simona Epure. Autoarea a scos din coșul său cu pisici trei ghemotoci, Miau, Miorlau și Miaunici , care se pare că nu au altă treabă decât să se joace… Vă sună cunoscut, nu-i așa?

Pentru prima dată-n viață,

Miau văzu un șoricel

Slab și lung precum o ață

Și cu coada covrigel.

Pân`-acum nu mai văzuse

Un mâncău de cașcaval 

Botul lung parcă-i crescuse

Cu dinți mari, ca unui cal.

Împreună cu Asociația MagiCAMP suntem alături de copiii refugiați din Ucraina prin donații de cărți de colorat și articole de papetărie pentru activități de bricolat, pentru a reda măcar puțin din normalitatea copilăriei.  #citimpentrupace

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.