LiteraBlog Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua I

Festivalul de Carte pentru Copii: program ziua I

În perioada 9-13 martie 2022, Editura Litera organizează Festivalul de Carte pentru Copii, eveniment online ce își propune să-i inspire pe cei mici și să le cultive dragostea pentru lectură, prin interviuri cu autori și ilustratori, dezbateri pe teme din universul copilăriei, momente de lectură, reduceri și un atlas superb drept cadou.

A început prima ediție a Festivalului Carte pentru Copii pe Litera.ro

Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, v-am pregătit un program bogat și diversificat pentru copii, familii, pentru profesioniști ai educației și, în general, pentru toți iubitorii de carte.

Evenimente în avanpremieră, LIVE pe pagina de Facebook a Editurii Litera:

Pe pagina de Facebook a Editurii Litera vă dau întâlnire cei mai îndrăgiți scriitori de cărți pentru copii și adolescenți precum: Elena Favilli (Povești de seară pentru fete rebele), Martin Widmark (Nelly Rapp, Maia și Alex, detectivi de succes), Ben Brooks (Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel), Beth Turley (Dacă aceasta ar fi o poveste, Orașul cu nume de copac), Ganit și Adir Levy (Ce va face Danny?), Ruth Wielockx (Leti și Luca), T.A. Barron (Merlin), dar și personalități ale științei, politicii și culturii românești – istoricul Adrian Majuru, ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, astronomul Adrian Șonka și Ovidiu Raețchi, specialist în politică externă.

În plus, pe Litera.ro cititorii pot găsi la reducere atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială, ce vor beneficia de reduceri de până la 80% și un cadou în valoare de 59,90 lei: Atlasul minunilor lumii. Cele mai spectaculoase monumente,de Daniela Celli, la comenzi de peste 169 lei.

ZIUA I: Calendarul evenimentelor ce vor avea loc miercuri, 9 martie 2022

De la ora 10:00, Ganit și Adir Levy, autorii seriei-fenomen Ce va face Danny?, deschid Festivalul de Carte pentru Copii, într-un dialog cu Gabriela Maalouf

Deschidem Festivalul de Carte pentru Copii cu autorii deja celebrei serii Ce va face Danny? și Gabriela Maalouf, autoare, psiholog și consilier școlar, despre cum îi învățăm pe cei mici să recunoască și să aprecieze forța și importanța alegerilor. Autorii și-au gândit cărțile după citatul din Tony Robbins, conform căruia:„Destinul ți se modelează în momentele în care faci alegeri“,acestea prezentând într-un mod spectaculos aventura lui Danny, un băiețel înzestrat cu o superputere: puterea de a alege!

Un interviu în exclusivitate pentru România, pentru cititorii mari și mici, care vor să facă cele mai inspirate și curajoase alegeri! Așteptăm impresiile tale! 

Ganit, fostă profesoară, și Adir, un pasionat de astrofizică, sunt părinții a patru copii uimitori cărora le place să învețe despre cum să folosească inteligent puterea de a alege.

De la ora 13:00, istoricul Adrian Majuru vorbește despre istoria orașului București, pe înțelesul copiilor

Domnul Adrian Majuru, istoric și manager al Muzeului Municipiului București explică, într-un mod clar și ușor de înțeles, cum orașul București se aseamănă cu un organism viu, în care totul se întretaie și capătă o importanță covârșitoare: trecutul, prezentul și viitorul, oamenii de toate vârstele și profesiile, geografia și arhitectura orașului, comerțul și transporturile, ce leagă și dezleagă un oraș de altele – toate aceste aspecte diverse influențează felul de a fi al unui oraș și al locuitorilor săi.

Acest eveniment inițiază o serie de adresări dedicate copiilor, prin care specialiști din diverse domenii le prezintă celor mici subiecte importante precum: ce este diplomația, cum funcționează politica, ce este acela un oraș, dar și lecții despre spațiul cosmic și Univers. 

Adrian Majuru este directorul Muzeului Municipiului București, istoric, antropolog, jurnalist și profesor la Facultatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu“. A publicat la Editura Litera un manual de explorare urbană pentru elevi.

Această carte nu este neapărat despre București, cât mai degrabă despre cum poate deveni Bucureștiul un vehicul folositor vieții tale. Un oraș mare îți pune la îndemână multe instrumente de cunoaștere – a lui și, implicit, a ta –, dar pentru asta trebuie să-l explorezi de pe meterezele fiecărei vârste. Comunitatea și vecinătățile sunt primele hărți pe care le descoperi, apoi școala, care relevă noi anturaje, experiențe și orizonturi variate. Toate detaliile profesiei viitoare sunt gândite și însuflețite de mediul în care te dezvolți ca om activ.

Dar orașul oferă și hărți suprapuse, care invită și ele la explorare. În afara orizontului obișnuit, al unui timp care trece și al vârstelor care se succed linear, mai sunt și alte planuri care așteaptă să fie descoperite și care sunt modelate de același vehicul extraordinar care este orașul: profesiile, comunicarea variată în conținut, activitățile și, desigur, modificările impuse în cotidian și în comportamentul social de dezvoltarea tehnologiilor. Iată de ce un manual de explorare urbană pentru București!

De la ora 16:00, Elena Favilli și Laura Frunză discută despre fenomenul internațional Povești de seară pentru fete rebele

O discuție inspiratoare despre necesitatea de a scrie o asemenea carte care aduce în prim-plan curajul feminin, despre modelele feminine selectate în cele două volume, dar și despre evoluția acestui fenomen pe plan global, și iată, și în România.

A fost odată… o prințesă? Ei bine, nu! A fost odată o fetiță care voia să ajungă pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar și o alta, matematiciană și filosoafă. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în această carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, perseverență și generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

 „Fie ca aceste curajoase pioniere să te inspire! Fie ca portretele lor să insufle fiicelor noastre credința neclintită că frumusețea se manifestă în toate formele și culorile și la toate vârstele! Fie ca toți cititorii noștri să știe că reușita supremă este să duci o viață plină de pasiune, de curiozitate și generozitate! Fie ca noi toți să ne amintim în fiecare zi că avem dreptul să fim fericiți și să explorăm lumea din jurul nostru fără opreliști!“ (Elena Favilli și Francesca Cavallo)

Elena Favilli este antreprenoare media și jurnalistă. A lucrat pentru revista Colors, pentru editura McSweeney`s, pentru televiziunea națională italiană RAI, ziarele Il Post și La Repubblica. A absolvit un masterat în semiotică la Universitatea din Bologna (Italia) și a studiat jurnalismul digital la U.C. Berkeley. În 2011 a creat Timbuktu, prima revistă iPad pentru copii. Este fondatoarea și directoarea companiei Timbuktu Labs.

Împreună cu Asociația MagiCAMP suntem alături de copiii refugiați din Ucraina prin donații de cărți de colorat și articole de papetărie pentru activități de bricolat, pentru a reda măcar puțin din normalitatea copilăriei.  #citimpentrupace

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.