LiteraBlog „Primul roman”, ediția a II-a, a ajuns în cea de-a doua etapă: manuscrisele înscrise în concurs vor fi citite de membrii juriului

„Primul roman”, ediția a II-a, a ajuns în cea de-a doua etapă: manuscrisele înscrise în concurs vor fi citite de membrii juriului

Prima etapă a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a, s-a încheiat cu succes. Astfel, în perioada 1–21 august 2022, 50 de candidați s-au înscris în concurs, dintre care 41 au îndeplinit toate criteriile de eligibilitate.

Manuscrisele au fost stocate în documente securizate, verificate și analizate de către comisia de monitorizare, numerotate cu cifre de la 1 la 41 (fără numele autorului). În data de 22 iulie 2022, au fost transmise juriului format din: Doina Ruști (președinte), Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu.

Toate manuscrisele vor fi analizate de juriu, în perioada 22 august–15 septembrie 2022, iar câștigătorul va fi anunțat în data de 16 septembrie 2022.

Criterii de evaluare a manuscriselor

Membrii juriului vor acorda premiile în funcție de creativitate, originalitate, claritate și corectitudine în exprimare, prin atribuirea de puncte de la 1 la 10. În total vor fi desemnați trei câștigători, câte unul pentru locul I, II și III.

Clasamentul va fi stabilit în funcție de punctajul obținut de fiecare lucrare.

Premiul primit de finalist

Premiul marelui câștigător constă în publicarea romanului semnat de către acesta, în colecția „Biblioteca de Proză Contemporană“, coordonată de Doina Ruști.

Criterii de eligibilitate

Conform Regulamentului Oficial, au fost validate înscrierile scriitorilor cu vârsta de peste 18 ani, aflați la debut, care n-au publicat anterior nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte, ale căror manuscrise au între 60.000 și 120.000 de cuvinte, scrise cu Arial 12, spațiere de 1,5 și care au atașat Fișa de participare cu toate informațiile solicitate. Mai multe detalii aici!

Detalii despre juriul concursului „Primul Roman“, ediția a II-a, puteți afla în acest articol.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.