lipsă stoc

- 50%

Crima din Orient Express. Vol 102

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 34,90 lei Preț special 17,45 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 34,90 lei Preț special 17,45 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Crima din Orient Express, cel mai fascinant și mai celebru caz al lui Hercule Poirot, a văzut lumina tiparului pentru prima dată în Marea Britanie, la 1 ianuarie 1934.

Călătoria cu Orient Express, unul dintre cele mai luxoase trenuri din Europa, se transformă brusc într-una dintre cele mai interesante investigații ale lui Hercule Poirot. Noaptea, când trenul este nevoit să se oprească, deoarece șinele sunt acoperite de zăpadă, un american bogat pe nume Ratchett este găsit mort în compatimentul său. Fusese ucis cu 12 lovituri de cuțit. Poirot își asumă rolul de detectiv și îi investighează pe pasagerii din Orient Express: un duce, o contesă, o prințesă, o menajeră, servitori, valeți și o guvernantă. Aceștia aparțin unor lumi total diferite și par să nu aibă nimic în comun. În plus, toti au un alibi. Dar, pe măsură ce investigațiile avansează, pasagerii devin suspecți și fiecare se pare că ar fi avut un motiv pentru comiterea crimei.

Pentru că, de fapt, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu este deloc una nevinovată, Ratchett fiind implicat în trecut în răpirea și uciderea unei fetițe. Detectivul belgian va descoperi ce consecințe tragice a avut această oribilă întâmplare asupra familiei copilului și a altor apropiați. În cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: poate fi crima justificabilă?

Ultima ecranizare a cărții “Crima din Orient express” a fost făcută în 2017, avându-i ca protagoniști pe Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer și Penélope Cruz.

 

“Micuțele celule cenușii soluționează încă o dată un caz ce părea de nerezolvat. Doamna Christie face să pară foarte reală o întâmplare neverosimilă și își ține cititorii captivați și încercând până la sfârșit să ghicească cine e criminalul.” Times Literary Supplement

"Ce-și poate dori mai mult un dependent de cărți polițiste?New York Times

Despre Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie

Cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei“, Agatha Christie este cel mai bine vândut autor al tuturor timpurilor, cărțile sale fiind traduse în peste 100 de limbi și vândute în peste 2 miliarde de exemplare. A scris 80 de romane polițiste şi volume de povestiri, 19 piese de teatru (dintre care Cursa de şoareci este cea mai longevivă din istorie) şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Celebrul Hercule Poirot – cel mai cunoscut detectiv de la Sherlock Holmes – apare încă din primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot şi Miss Marple, bine-cunoscutul personaj imaginat de scriitoare, au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

Seria de cărți Agatha Christie a fost tradusă în limba română la Editura Litera.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 26 iul. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Traducator(i) : Livia Olteanu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 304
ISBN : 978-606-33-3794-9