- 45%

Diavolul din Orasul Alb

Nota ta:
80 % of 100
RRP: 59,99 lei Preț special 32,99 lei
în stoc

Estimare livrare: 17.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 59,99 lei Preț special 32,99 lei

Povestea adevărată a Expoziției Universale de la Chicago din 1893 și a criminalului în serie care s-a folosit de măreția și magia acesteia pentru a-și atrage victimele spre moarte

Expoziția Universală de la Chicago din 1893 – Orașul Alb – a marcat lumea sfârșitului de secol al XIX-lea. În paginile acestei cărți veți citi povestea incredibilă a realizării expoziției și a doi bărbați – unul, arhitect, celălalt, criminal în serie – ale căror destine s-au întrepătruns în decorul grandios care întruchipa cursa fără obstacole a Americii către progres.

Arhitectul este Daniel H. Burnham, directorul de lucrări al Orașului Alb, un spațiu grandios, vizionar, cu clădiri albe, amplasate într-un adevărat paradis pământean cu canale și grădini. Criminalul este H.H. Holmes, un medic chipeș, cu ochi albaștri și pătrunzători, care se foloseşte de atracția provocată de expoziția universală – și de propriul farmec satanic – pentru a atrage zeci de tinere spre moarte.

Cei doi bărbați diferiți, dar la fel de hotărâți, împreună cu un grup remarcabil de personaje secundare pline de culoare, printre care se numără Buffalo Bill, George Ferris, Thomas Edison, Theodore Dreiser și arhiducele Franz Ferdinand, sunt aduși la viață în această hipnotică, extrem de colorată poveste a legendarei expoziții care a transformat America și a pregătit-o pentru secolul XX.

 

„Istoria și divertismentul se amestecă pentru a crea efectul dramatic al unui roman. O realitate cu adevărat mai stranie decât ficțiunea.“ The New York Times

„Extrem de bine documentată... o operă fascinantă.“ Chicago Tribune

„Atât de bună! Te trezești întrebându-te cum de nu ai știut până acum lucrurile acestea.“ Esquire

„Un alt studiu de succes al istoriei americane... Larson echilibrează cu succes detaliile macabre cu implicațiile mai profunde ale Expoziției Universale.“ USA Today

 

ERIK LARSON este autorul volumelor Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădina fiarelor (Editura Litera, 2021), Splendoare și infamie (Editura Litera, 2022), Thunderstruck, Isaac’s Storm și a multor alte cărți de non - ficțiune, care s-au vândut în total în peste zece milioane de exemplare și au fost traduse în peste 20 de limbi. A scris pentru diverse publicații naționale și a fost redactor la revistele The Wall Street Journal și Time. Locuiește în Seattle împreună cu soția sa, trei fiice și o mașină sport britanică de epocă pe nume Mrs. Peel.

Despre Erik Larson

Erik Larson

Erik Larson

ERIK LARSON este autorul cărților Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădina fiarelor (Editura Litera, 2021), Diavolul din oraşul alb (Editura Publica, 2016), Thunderstruck, Isaac’s Storm, și a multor alte cărți de nonficțiune, care s-au vândut în total în peste 10 milioane de exemplare și au fost traduse în peste 20 de limbi. A scris pentru diverse publicații naționale și a fost redactor la revistele The Wall Street Journal și Time. Locuiește în Seattle împreună cu soția sa, trei fiice și o mașină sport britanică de epocă pe nume Mrs. Peel.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 15 iun. 2023
Colectie : Kronika
Autor(i) : Erik Larson
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
ISBN : 978-606-33-9998-5