- 35%

Hannibal. Bestseller. Biografii

Preț special 16,84 lei

Reducere 35%

Preț standard 25,91 lei
lipsă stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
La finele Primului Război Punic, Cartagina îndurase umilința de a fi alungată din bazinul mediteraneean, iar flota sa, cândva puternică, fusese redusă la o mână de trireme. și totuși, în 218 î.Hr., Hannibal, fiul cel mai mare al charismaticului general Hamilcar Barca, a declanșat al Doilea Război Punic, cu atâta succes...

La finele Primului Război Punic, Cartagina îndurase umilința de a fi alungată din bazinul mediteraneean, iar flota sa, cândva puternică, fusese redusă la o mână de trireme. și totuși, în 218 î.Hr., Hannibal, fiul cel mai mare al charismaticului general Hamilcar Barca, a declanșat al Doilea Război Punic, cu atâta succes încât a amenințat să distrugă cu totul puterea romană.

Hannibal a fost un comandant militar clarvăzător și lucid și mărturiile istorice ni-l descriu drept unul dintre cei mai de seamă generali ai Antichității. Geniul său a constat din jocul la cacealma și dublă cacealma, la care s-a adăugat, incontestabil, capacitatea de a pune excepțional în valoare toate tipurile de trupe militare pe care le avea la dispoziție. Bătălia de la Cannae rămâne o capodoperă a artei militare, care a inspirat ulterior generații întregi de generali de armată.

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Nov 2014
Tip copertă:
Cartonată
Format:
140 x 200
Nr. pagini:
144
ISBN:
978-606-741-028-0
Colectie
Din aceeasi categorie Vezi toate