- 50%

In mintea tiranilor. Profiluri psihologice, narcisism si dictatura

Nota ta:
73 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei
în stoc

Estimare livrare: 17.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Nu oricine poate deveni tiran. E nevoie de un anumit concurs de împrejurări pentru a dobândi controlul absolut asupra unei țări întregi. În primul rând, trebuie să te naști cu potențialul de a căpăta trăsături de personalitate brutale — mai exact, o combinație de narcisism, machiavelism și paranoia, plus o dorință ieșită din comun de a deține controlul. În al doilea rând, aceste predispoziții antisociale trebuie să-ți fi fost consolidate în copilărie, poate în urma unor abuzuri fizice sau psihice. În fine, trebuie să ajungi la maturitate într-o perioadă de instabilitate politică a țării tale.

Împreună, aceste ingrediente i-au ajutat, de pildă, pe Stalin, Hitler, Mao Zedong, Saddam Hussein sau Muammar Gaddafi să acapareze puterea și să capete drept de viață și de moarte asupra propriilor compatrioți. Este exact tipul de putere pe care au sperat s-o obțină și alții — de pildă, Osama bin Laden sau conducătorii Statului Islamic.

Profilul psihologic, un fel de „incursiune“ în mintea liderilor străini și a teroriștilor, este una dintre metodele prin care guvernele încearcă să le înțeleagă, să le prevadă și să le influențeze acțiunile. În mintea tiranilor ne arată cum aceste profiluri ne pot dezvălui motivațiile unor lideri periculoși, ajutându-ne să le prezicem acțiunile și chiar să-i oprim. Astăzi, când numărul conducătorilor puternici și autoritari crește peste tot în lume, înțelegerea comportamentului tiranic ne ajută să identificăm și să contracarăm expansiunea extremismului politic.

 

„Sunt cărți care îți oferă o înțelegere mai profundă a lumii noastre și a celor care o amenință. În mintea tiranilor este una dintre ele. Charles C. Ouimet, profesor emerit de neuroștiințe, Universitatea de Stat din Florida

„Jumătate thriller, jumătate neurobiologie. Fascinantă de la un cap la altul!Kirkus Reviews

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 17 iun. 2022
Colectie : Introspectiv
Traducator(i) : Monica Grecu
Tip Coperta : Broșată
Format : 137x200
Numar pagini : 448
ISBN : 978-606-33-8677-0