- 35%

Maeștrii gândirii

Preț special 18,72 lei

Reducere 35%

Preț standard 28,80 lei
lipsă stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Filosofii moderni vi se par inaccesibili? V-ar plăcea să știți ce înțelege Derrida prin „deconstrucție“ și Foucault prin „moartea omului“? Conceptul de „fenomenologie“ a lui Husserl vi se pare la fel de greoi ca cel de „antropologie structurală“ a lui Lévi-Strauss? Cartea...

Filosofii moderni vi se par inaccesibili? V-ar plăcea să știți ce înțelege Derrida prin „deconstrucție“ și Foucault prin „moartea omului“? Conceptul de „fenomenologie“ a lui Husserl vi se pare la fel de greoi ca cel de „antropologie structurală“ a lui Lévi-Strauss? Cartea aceasta este pentru voi.

Ea vă va ajuta să faceți cunoștință cu cei mai mari filosofi ai secolului XX, prezentați într-o manieră succintă, dar captivantă. Maeștrii gândirii vă propune o călătorie, pe parcursul a 20 de capitole, în lumea ideilor contemporane, de la Bergson și Russell la Deleuze și Habermas. Între marile nume care au influențat gândirea secolului XX îi veți găsi și pe Freud, Camus, Sartre, Gandhi; în plus, Roger-Pol Droit nu se rezumă la prezentarea seacă a operei filosofice a fiecărui gânditor, ci încearcă să ne arate și omul, prins în vâltoarea unei epoci nebune, marcată de două conflagrații mondiale și de Holocaust.

Vă rămâne dumneavoastră datoria să judecați dacă și în ce măsură biografia contează, până la urmă, Heidegger, de exemplu, a rămas cunoscut pentru contribuția lui la filosofia modernă; puțini știu că a fost un simpatizant al nazismului până la moarte.

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
Aug 2012
Tip copertă:
Broșată
Format:
140 x 205
Nr. pagini:
272
ISBN:
978-606-600-863-1
Colectie
Din aceeasi categorie Vezi toate