- 40%

- 40%

Maeștrii gândirii

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 28,80 lei Preț special 17,28 lei

Reducere 40%

Filosofii moderni vi se par inaccesibili? V-ar plăcea să știți ce înțelege Derrida prin „deconstrucție“ și Foucault prin „moartea omului“? Conceptul de „fenomenologie“ a lui Husserl vi se pare la fel de greoi ca cel de „antropologie structurală“ a lui Lévi-Strauss? Cartea...

Filosofii moderni vi se par inaccesibili? V-ar plăcea să știți ce înțelege Derrida prin „deconstrucție“ și Foucault prin „moartea omului“? Conceptul de „fenomenologie“ a lui Husserl vi se pare la fel de greoi ca cel de „antropologie structurală“ a lui Lévi-Strauss? Cartea aceasta este pentru voi.

Ea vă va ajuta să faceți cunoștință cu cei mai mari filosofi ai secolului XX, prezentați într-o manieră succintă, dar captivantă. Maeștrii gândirii vă propune o călătorie, pe parcursul a 20 de capitole, în lumea ideilor contemporane, de la Bergson și Russell la Deleuze și Habermas. Între marile nume care au influențat gândirea secolului XX îi veți găsi și pe Freud, Camus, Sartre, Gandhi; în plus, Roger-Pol Droit nu se rezumă la prezentarea seacă a operei filosofice a fiecărui gânditor, ci încearcă să ne arate și omul, prins în vâltoarea unei epoci nebune, marcată de două conflagrații mondiale și de Holocaust.

Vă rămâne dumneavoastră datoria să judecați dacă și în ce măsură biografia contează, până la urmă, Heidegger, de exemplu, a rămas cunoscut pentru contribuția lui la filosofia modernă; puțini știu că a fost un simpatizant al nazismului până la moarte.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Aug 2012
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
140 x 205
Nr. pagini:
attribute_icon
272
ISBN:
attribute_icon
978-606-600-863-1
Colectie
attribute_icon
Pretul afisat este orientativ

Din aceeasi categorie

Vezi toate