special_discount_tag

-24.99%

O istorie politica a lumii. Trei mii de ani de razboi si pace

Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
O istorie politica a lumii. Trei mii de ani de razboi si pace


Nota ta:
Pre╚Ť standard 59,90┬álei Pre╚Ť special 44,93┬álei

Versiuni disponibile

O istorie de 3000 de ani a lumii care analizeaz─â cauzele r─âzboiului ╚Öi dorin╚Ťa de pace ├Än 3000 de ani de istorie, China a petrecut cel pu╚Ťin 11 secole ├«n r─âzboi. Imperiul Roman a fost ├«n conflict ├«n cel pu╚Ťin 50 la sut─â din existen╚Ťa sa. Din 1776, Statele Unite au petrecut peste 100 de ani ├«n lupte. Visul de pace a...

O istorie de 3000 de ani a lumii care analizeaz─â cauzele r─âzboiului ╚Öi dorin╚Ťa de pace

├Än 3000 de ani de istorie, China a petrecut cel pu╚Ťin 11 secole ├«n r─âzboi. Imperiul Roman a fost ├«n conflict ├«n cel pu╚Ťin 50 la sut─â din existen╚Ťa sa. Din 1776, Statele Unite au petrecut peste 100 de ani ├«n lupte. Visul de pace a fost universal ├«n istoria umanit─â╚Ťii. Prin urmare, de ce am fost at├ót de rar ├«n stare s─â ├«l atingem?

├Än cartea O istorie politic─â a lumii, Jonathan Holslag a recompus o adev─ârat─â istorie a omenirii, din Epoca Fierului ├«n prezent, care investigheaz─â cauzele conflictelor ├«ntre imperii, na╚Ťiuni ╚Öi popoare ╚Öi tentativele de diploma╚Ťie ╚Öi cosmopolitism. O privire exhaustiv─â asupra a trei milenii de istorie, cartea arunc─â lumin─â asupra for╚Ťelor care modeleaz─â politica mondial─â din Egiptul antic ├«n China dinastiei Han, de la Pax Romana la apari╚Ťia islamului, de la Pacea din Westphalia la crearea Na╚Ťiunilor Unite. Aceast─â abordare cu adev─ârat global─â ├«i permite lui Holslag s─â caute modele ├«n diferite epoci ╚Öi regiuni ╚Öi s─â exploreze probleme mai complexe despre r─âzboi, diploma╚Ťie ╚Öi putere. Comer╚Ťul a adus cu sine pacea? Care sunt limitele diploma╚Ťiei? Cum afecteaz─â schimb─ârile climatice stabilitatea? R─âzboiul este un p─âcat universal al puterii?

├Äntr-un moment ├«n care amenin╚Ťarea r─âzboiului nuclear reapare, este o istorie de care avem nevoie, util─â studen╚Ťilor la politic─â interna╚Ťional─â, dar ╚Öi oricui are nevoie de un cadru pentru a ├«n╚Ťelege evenimentele actuale.

 

Starea natural─â a umanit─â╚Ťii ÔÇô dac─â este posibil s─â deducem a╚Öa ceva din cei 3 000 de ani de istorie prezenta╚Ťi ├«n aceast─â carte ÔÇô nu este de pace necondi╚Ťionat─â. Mie mi se pare c─â, pentru ca indivizii s─â supravie╚Ťuiasc─â, nevoia lor fundamental─â este maximizarea puterii, de preferin╚Ť─â cu cel mai mic cost posibil.

Pe de o parte, puterea e cea mai bun─â form─â de securitate. Cei slabi vor fi ├«ntotdeauna domina╚Ťi de cei puternici ÔÇô ceea ce ├«nseamn─â, ├«n cel mai r─âu caz, exploatare, penurie, abuzuri ╚Öi chiar moarte. Pe de alt─â parte, puterea provine din dorin╚Ť─â ╚Öi l─âcomie.

Nevoile oamenilor nu sunt satisf─âcute niciodat─â ÔÇô progresul creeaz─â noi dorin╚Ťe, iar succesele altora provoac─â invidie. Prin urmare, securitatea ╚Öi l─âcomia sunt dou─â fe╚Ťe ale aceleia╚Öi monede. C├ónd vine vorba de state, acestea vor fi ├«ntotdeauna presate s─â urm─âreasc─â ob╚Ťinerea puterii, indiferent dac─â sunt motivate de l─âcomie sau de securitate. Tocmai din acest motiv, istoria este plin─â de at├ótea ne├«n╚Ťelegeri ╚Öi de lupte.

 

JONATHAN HOLSLAG pred─â politic─â interna╚Ťional─â la Universitatea Liber─â din Bruxelles. Este autorul mai multor c─âr╚Ťi, printre care ChinaÔÇÖs Coming War with Asia ╚Öi Trapped Giant. Este consilier special al vicepre╚Öedintelui Comisiei Europene, membru Rockefeller al Comisiei Trilaterale, membru al Consiliului pentru Securitate ╚Öi Cooperare din Asia Pacific, ╚Öi membru al Institutului Nobel din Oslo. A avut apari╚Ťii la CNN, BBC, Bloomberg, CCTV ╚Öi Al Jazeera, ╚Öi a scris pentru publica╚Ťii precum Financial Times ╚Öi Guardian.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apari╚Ťiei:
attribute_icon
Apr 2021
Numar pagini:
attribute_icon
560
Tip Coperta:
attribute_icon
Broșată, cu clapete
colectie:
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-6689-5
Traducator(i):
attribute_icon
Corina H─âd─âreanu

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  9 apr. 2021
Autor(i)  :  Jonathan Holslag
Numar pagini  :  560
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â, cu clapete
Format  :  137x200
colectie  :  Kronika
ISBN  :  978-606-33-6689-5
Traducator(i)  :  Corina H─âd─âreanu