lipsă stoc

- 60%

Stalingrad

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 44,90 lei Preț special 17,96 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 44,90 lei Preț special 17,96 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Bestsellerul devenit clasic, despre punctul de cotitură de dimensiuni epice al celui de-al Doilea Război Mondial

 

În octombrie 1942, un ofițer de Panzer scria: „Stalingradul nu mai este un oraș... Și animalele fug din acest iad; cele mai dure pietre nu pot rezista prea mult; doar oamenii îndură.“ Bătălia de la Stalingrad a devenit punctul central al hotărârii lui Hitler și a lui Stalin de a câștiga îngrozitorul război de pe Frontul de Est. Cetățenii Stalingradului au îndurat greutăți de neimaginat; bătălia, purtată corp la corp în fiecare încăpere a fiecărei clădiri, a fost brutal de distrugătoare pentru ambele armate. Dar victoria finală a Armatei Roșii și eșecul Operațiunii Barbarossa au însemnat prima înfrângere pentru ambițiile teritoriale ale lui Hitler în Europa și începutul declinului său.

O poveste extraordinară despre geniul tactic, curajul civililor și natura războiului, care a schimbat modul în care este scrisă istoria, Stalingrad este un elogiu al rolului vital al efortului sovietic de război.

 

O poveste de dimensiuni monumentale despre tragedia umană. Max Hastings

 

Magnific. Daily Telegraph

 

Se citește ca un roman istoric clasic, de proporțiile epopeii Război și pace. Guardian

Despre Antony Beevor

Antony Beevor

Antony Beevor

ANTONY BEEVOR este autorul, printre altele, al volumelor Crete: The Battle and the Resistance (câștigător al Premiului Runciman), Stalingrad (Premiul Samuel Johnson, Premiul Wolfson pentru Istorie și Premiul Hawthornden), Berlin: The Downfall, The Battle for Spain (Premio La Vanguardia), D-Day: The Battle for Normandy (Prix Henry Malherbe și Medalia RUSI Westminster), The Second World War, Ardennes 1944 (finalist Prix Médicis). Fiind cel mai bine vândut istoric din Marea Britanie, cărțile lui Beevor au apărut în 33 de limbi și s-au vândut în opt milioane de exemplare. Fost președinte al Society of Authors, a primit mai multe doctorate onorifice. Este profesor asociat la Universitatea Kent și membru onorific al King’s College, Londra. A fost înnobilat în 2017. La Editura Litera, în anul 2020, a apărut volumul Stalingrad.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 15 oct. 2020
Autor(i) : Antony Beevor
Traducator(i) : Alexandru Țîrdea
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 768
ISBN : 978-606-33-6275-0