- 40%
- 40%

Umbra din vocea mea. Autobiografie
Versiuni disponibile
De la copilăria în familia numeroasă a unui miner până la cântăreaÈ›a multipremiată comparată cu Marlene Dietrich È™i cu Edith Piaf, viaÈ›a Patriciei Kaas a fost un È™ir de evenimente È™i întâlniri mai norocoase sau mai triste ale căror principale jaloane sunt muzica È™i iubirea, aÈ™a cum mărturiseÈ™te artista: „Am cântat mult, am iubit mult, am plâns mult.“ Umbra cea mai prezentă în vocea È™i destinul său este cea a mamei.
Mama Patriciei este cea care a intuit de la început talentul său, a încurajat-o È™i i-a fost alături, iar moartea ei timpurie È™i-a pus amprenta atât asupra vieÈ›ii, cât È™i a carierei artistei. ÃŽn copilărie, Patricia cânta la bâlciuri È™i concursuri fără mare importanță; a continuat ca vocalistă pentru formaÈ›ii necunoscute, până când, la nouăsprezece ani, are loc întâlnirea cu François Bernheim, compozitor È™i producător.
De acum înainte, va cunoaÈ™te numeroÈ™i alÈ›i oameni care îi vor influenÈ›a într-un fel sau altul cariera È™i viaÈ›a: Gérard Depardieu – producătorul primei înregistrări, Didier Barbelivien – compozitorul care îi va scrie cântece de succes precum Mademoiselle chante le blues, Jean-Jacques Goldman – care a semnat, la rândul lui, cântece pentru Patricia, Alain Delon – care îi va deveni prieten È™i o va sfătui în legătură cu capcanele celebrității, regizorul Claude Lelouch, în al cărui film, And now... Ladies and Gentlemen, a jucat, Jeremy Irons, partenerul ei din film, È™i mulÈ›i alÈ›ii.
Pe lângă aceste întâlniri, cele câteva sute de concerte, adevărate spectacole, în cadrul turneelor în lumea întreagă – ce au purtat-o din FranÈ›a, Germania È™i SUA până în Rusia, China È™i chiar Kosovo È™i Kazahstan – sunt descrise drept momente de maxim efort È™i bucurie ale carierei sale.
Patricia Kaas ne dezvăluie, cu aceeaÈ™i sinceritate, detalii despre viaÈ›a sa intimă – relaÈ›iile de familie, prieteniile È™i iubirile –, dar È™i întâmplări precum hărÈ›uirea îndelungată de către un fan, dezamăgirea produsă de clasarea pe locul al optulea la concursul Eurovision din Rusia, în 2009, È™i tristeÈ›ea cu care a primit vestea că nu va putea avea copii. Această retrăire a vieÈ›ii sale este văzută ca un fel de terapie È™i e, mai ales, un prilej de a se regăsi, „Puternică È™i curajoasă. Dar È™i emoÈ›ionantă“.





