1939. Numărătoarea inversă. Europa înainte de Al Doilea Război Mondial

Nota ta:
85 % of 100
RRP: 39,90 lei Preț special 19,95 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 39,90 lei Preț special 19,95 lei

Cartea de față vrea să relateze succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei douăzeci de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război. Indiferent cât de puternice sau de durată au fost forțele ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un moment când principalii actori pe scena istoriei s-au văzut nevoiți să se confrunte cu aceste forțe și să ia anumite decizii.

Marile evenimente ale istoriei își generează o dinamică și o desfășurare proprii. Din perspectiva noastră, a celor de acum, al Doilea Război Mondial pare să fi izbucnit din cauza crizei internaționale provocate de Germania lui Hitler. Însă nimic din ce se întâmplă în istorie nu este inevitabil, după cum va încerca să demonstreze acest volum.

Dialogul straniu între sistem și actorii lui se află la baza relatării istorice. Evenimentele înseși pot fi, în același timp, cauză și efect – la fel cum s-a întâmplat și cu cele care au împins Europa în război în urmă cu șaptezeci de ani.


„Această analiză penetrantă o ultimei săptămâni de dinainte de război pune în lumină, aproape oră de oră, nașterea și năruirea speranțelor de pace și încercările făcute de ambele tabere pentru a evita ceea ce nici una dintre ele nu voia să se întâmple.“        (Guardian)

„O carte concisă, minunat argumentată și scrisă cu maximă luciditate.“        (Daily Express)

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 16 iul. 2015
Colectie : Kronika
Autor(i) : Richard Overy
Tip Coperta : Broșată
Format : 140 x 200
Numar pagini : 144
ISBN : 978-606-741-781-4