lipsă stoc

- 45%

Adam si Eva

0% of 100
RRP: 29,90 lei Preț special 16,45 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 29,90 lei Preț special 16,45 lei

Apărut în 1925, Adam și Eva este un roman ce are drept temă principală credința în reîncarnare, metempsihoza.

Cuplul arhetipal și androginic se caută și se reîntregește în șapte perioade istorice foarte diferite. Personajul principal, Toma Novac, trece prin mai multe vieți: este pe rând păstor în India, guvernator în Egipt, scrib în Babilon, cavaler roman în epoca domniei împăratului Tiberiu, călugăr în Germania medievală, medic în Franța Revoluției Franceze și, în cele din urmă, profesor universitar la București. El se îndrăgostește pe rând de șapte personaje feminine diferite: Navamalika, Isit, Hamma, Servilia, Maria, Yvonne și Ileana.

Singulară în cadrul operei marelui scriitor român, Adam și Eva este, așa cum mărturisea autorul, cartea sa cea mai iubită.

 

După Ion, romanul instinctului foamei și al instinctului iubirii, după romanul descompunerii sufletești a unui ofițer din Pădurea spânzuraților, d. Rebreanu a dat Adam și Eva, romanul „celor șapte vieți“ ale unei singure perechi de oameni, de-a lungul timpului și al spațiului. Scriitorul nostru a ținut, se pare, să lase literaturii românești trei mari lucrări literare, care să fie în același timp temeliile romanului naturalist, psihologic și fantastic. F. Aderca

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 16 feb. 2022
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Liviu Rebreanu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 352
ISBN : 978-606-33-8527-8