lipsă stoc

- 50%

Avuția ascunsă a națiunilor. O anchetă asupra paradisurilor fiscale

0% of 100
RRP: 39,90 lei Preț special 19,95 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 39,90 lei Preț special 19,95 lei

Zürich, Hong Kong, Bahamas, Insulele Cayman, Luxemburg... Aceste nume ascund o realitate sinistră: frauda fiscală a unei minorități de superbogati în detrimentul unei imense majorități. Grație unei metode inedite, autorul a putut evalua amploarea fenomenului: 5 800 de miliarde de euro, adică 8% din patrimoniul total al omenirii, sunt păstrate în paradisuri fiscale. Pentru prima dată, circuitele evaziunii sunt disecate clar, pe baza unei anchete economice acoperind mai mult de un secol și țări din întreaga lume.

Dar această carte nu se mulțumește doar cu prezentarea scandalului, ci ne propune un plan de acțiune coerent și realist pentru a lupta împotriva opacității financiare: punerea în practică a sancțiunilor comerciale, elaborarea unui cadastru financiar la scară mondială, instaurarea unui impozit global pe capital. Paradisurile fiscale se află în inima crizei economice și democratice, dar națiunile au posibilitatea de a reacționa: nici un teritoriu nu se poate opune voinței comune a Statelor Unite și a marilor țări ale Uniunii Europene.

 

Una dintre cărțile cele mai reușite despre acest subiect.“ – Le Monde

 

GABRIEL ZUCMAN este profesor la London School of Economics și cercetător la University of California, Berkeley. Este membru al comitetului de redacție al revistei Regards croisés sur l’économie.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 2 dec. 2016
Autor(i) : Gabriel Zucman
Tip Coperta : Broșată
Format : 140x200
Numar pagini : 352
ISBN : 978-606-33-1241-0