- 30%

- 30%

Avuția ascunsă a națiunilor. O anchetă asupra paradisurilor fiscale

Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:
Preț standard 24,90 lei Preț special 17,43 lei

Reducere 30%

în stoc

Descriere Avuția ascunsă a națiunilor. O anchetă asupra paradisurilor fiscale

Zürich, Hong Kong, Bahamas, Insulele Cayman, Luxemburg... Aceste nume ascund o realitate sinistră: frauda fiscală a unei minorități de superbogati în detrimentul unei imense majorități. Grație unei metode inedite, autorul a putut evalua amploarea fenomenului: 5 800 de miliarde de euro, adică 8% din patrimoniul total al...

Descriere Avuția ascunsă a națiunilor. O anchetă asupra paradisurilor fiscale

Zürich, Hong Kong, Bahamas, Insulele Cayman, Luxemburg... Aceste nume ascund o realitate sinistră: frauda fiscală a unei minorități de superbogati în detrimentul unei imense majorități. Grație unei metode inedite, autorul a putut evalua amploarea fenomenului: 5 800 de miliarde de euro, adică 8% din patrimoniul total al omenirii, sunt păstrate în paradisuri fiscale. Pentru prima dată, circuitele evaziunii sunt disecate clar, pe baza unei anchete economice acoperind mai mult de un secol și țări din întreaga lume.

Dar această carte nu se mulțumește doar cu prezentarea scandalului, ci ne propune un plan de acțiune coerent și realist pentru a lupta împotriva opacității financiare: punerea în practică a sancțiunilor comerciale, elaborarea unui cadastru financiar la scară mondială, instaurarea unui impozit global pe capital. Paradisurile fiscale se află în inima crizei economice și democratice, dar națiunile au posibilitatea de a reacționa: nici un teritoriu nu se poate opune voinței comune a Statelor Unite și a marilor țări ale Uniunii Europene.

 

Una dintre cărțile cele mai reușite despre acest subiect.“ – Le Monde

 

GABRIEL ZUCMAN este profesor la London School of Economics și cercetător la University of California, Berkeley. Este membru al comitetului de redacție al revistei Regards croisés sur l’économie.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
Dec 2016
Tip copertă:
Broșată
Format:
140x200
Nr. pagini:
352
ISBN:
978-606-33-1241-0
Pretul afisat este orientativ

Estimare livrare: 20.05.2021

Din aceeasi categorie

Vezi toate