- 40%

Inventeaza si viseaza. Scrieri complete

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 59,90 lei Preț special 35,94 lei
în stoc

Estimare livrare: 19.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 59,90 lei Preț special 35,94 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate
Audiobook
Ascultă pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Principiile de bază și filosofia care l-au ghidat pe Jeff Bezos în crearea, conducerea și transformarea Amazon și Blue Origin – în cuvintele autorului

Din această culegere de scrieri aparținându-i lui Jeff Bezos – scrisorile sale unice către acționari, plus numeroase discursuri și interviuri care oferă informații despre mediul din care provine, despre munca sa și despre evoluția ideilor sale – veți obține o privire din interior asupra motivului pentru care s-a bucurat de atât de mult succes. Acoperind teme de la afaceri la politici publice, de la inovație și obsesia pentru clienți la schimbările climatice și spațiu, această carte ne oferă o imagine rară asupra modului în care gândește Bezos despre lume și despre unde anume ne-ar putea conduce viitorul.

Scrisă într-un stil direct, adresându-i-se fiecărui cititor, Inventează și visează oferă cititorilor un masterclass despre valorile, strategia și execuția în afaceri.

• Importanța gândirii ca în Ziua 1

• De ce „este vorba doar despre gândire pe termen lung“

• Ce înseamnă cu adevărat să fii obsedat de client

• Cum să începi o afacere nouă și să creezi creștere organică semnificativă într-o companie care deja are succes

• De ce cultura este imperativă

• În ce mod faptul că ești dispus să eșuezi este strâns legat de inovație

• Ce ne-a învățat pandemia de COVID-19

 

În ciuda faimei și a influenței sale, a rămas, în spatele râsului său nestăpânit, destul de enigmatic. Dar, prin intermediul scrierilor și al poveștilor sale de viață, se poate intui ce îl mână înainte.

Prin intermediul acestei cărți poți afla multe dintre lecțiile și secretele dezvăluite de Bezos în interviurile, în scrierile și în scrisorile anuale trimise acționarilor începând cu 1997.

„Ne place să inventăm și să facem lucruri noi“, spune el, „și știu sigur că orientarea pe termen lung e esențială pentru invenție, fiindcă o să ai multe eșecuri pe drum.“ Interesul lui Bezos față de călătoriile în spațiu îl ajută, spune el, să țină minte că trebuie să aibă mereu în vedere orizontul îndepărtat. Printre numeroasele sale puncte forte se numără și capacitatea lui de a ține privirea fixată pe orizontul îndepărtat, așa cum a făcut la Amazon. În declarația de misiune pentru compania lui spațială, el scria: „Blue Origin va căuta să-și înfăptuiască cu răbdare, pas cu pas, obiectivul pe termen lung“. În timp ce Elon Musk își promova programul spațial cu intermitențe și ieșiri publice zgomotoase, Bezos își sfătuia echipa: „Fiți țestoasa, nu iepurele!“ Emblema companiei Blue Origin are un motto latin, Gradatim Ferociter: „Pas cu pas, în mod feroce“. Walter Isaacson

 

JEFF BEZOS a fondat Amazon.com în 1994 cu misiunea de a fi compania cea mai orientată spre client de pe Pământ. Jeff este și fondatorul companiei aerospațiale Blue Origin și proprietarul ziarului Washington Post. În 2018 a fondat Bezos Day One Fund, care se concentrează pe organizații nonprofit ce ajută familii fără adăpost și pe înființarea unei rețele de grădinițe în comunitățile defavorizate. Jeff a absolvit summa cum laude, Phi Beta Kappa, în inginerie electrică și știința calculatoarelor la Universitatea Princeton, în 1986, și a fost numit „Omul Anului“ de revista Time în 1999.

WALTER ISAACSON este autorul mai multor volume, printre care The Innovators și Leonardo da Vinci.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 28 ian. 2022
Autor(i) : Jeff Bezos
Traducator(i) : Carmen Ștefania Neacșu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-8003-7