LiteraBlog Bestsellerul săptămânii: „Aleea cu licurici” de Kristin Hannah

Bestsellerul săptămânii: „Aleea cu licurici” de Kristin Hannah

Aleea cu licurici de Kristin Hannah este bestsellerul săptămânii la Editura Litera. Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea spune povestea unei prietenii ce durează treizeci de ani.

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimi­rea ei, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe aceeași stradă și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție.

Citește și: O carte pe zi: Bestsellerul „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnu­ită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții – până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia unui test final.

Un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei.

CE SPUN CRITICII DESPRE ALEEA CU LICURICI, CARTE APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

„Romanul lui Kristin Hannah este portretul emoţionant şi realist al unei prietenii complexe şi trainice.“ (Booklist)

„O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice… o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ (The Seattle Times)

Credit foto: Netflix/YouTube

Citește și: Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Despre Kristin Hannah

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre care se numără bestsellerurile A doua șansă (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare, și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. Azi locuiește în regiunea Pacific Northwest împreună cu soțul ei.

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.