LiteraBlog Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Kristin Hannah, autorul lunii februarie pe litera.ro

Luna aceasta s-a lansat pe Netflix serialul Aleea cu licurici (Firefly Lane), inspirat de romanul cu același nume scris de Kristin Hannah. Autoare a peste 20 de bestselleruri, Kristin Hannah este foarte îndrăgită de cititorii români, așadar vă propunem să celebrăm momentul lansării cărții Aleea cu licurici într-o ediție specială – de film –, ocazie cu care vă prezentăm și cel mai nou roman al autoarei, Cele patru vânturi.

În acest sens, pe litera.ro, am declarat februarie luna autoarei Kristin Hannah. Puteți beneficia de reduceri de până la 55% la seria de autor, carte cadou Un nou început pentru comenzile de pe 1 februarie, precum și reducere de 30% la precomenzile pentru cel mai nou bestseller Cele patru vânturi.

Kristin Hannah este extraordinară atunci când explorează psihicul personajelor ei și le prezintă sentimentele nuanțate.“ (The Washington Post Book World)

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre care bestsellerurile A doua șansă (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare, și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Roman esențial care a unit femeile în numele unei cauze comune, Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009, în timp ce Privighetoarea a fost votată în 2015 cea mai bună carte a anului de către Amazon, Buzzfeed, iTunes, Library JournalThe Wall Street Journal și The Week. În plus, romanul a câștigat Premiul Goodreads și People’s Choice Award pe site-ul Goodreads. 

„Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat, dar nu regretă că nu mai practică această meserie. În prezent locuiește pe o insulă în statul Washington împreună cu soțul ei.

Întrebată cum arată o zi ideală pentru scris, Kristin spune că preferă să se afle într-un loc aproape de plajă și de valuri, să se trezească de dimineață pentru jogging și apoi să se pregătească de scris. Îi place să stea pe șezlong cu un carnețel în mână și să se lase ademenită de povestea pe care o scrie. Dar nu i se întâmplă prea des, din păcate.

Îi ia cam un an sau chiar doi ca să scrie o carte, în funcție de cât de multă muncă de cercetare presupune și de cât de inspirată se simte. Operațiunea este laborioasă, pentru că, așa cum explică ea, de obicei are nevoie de zece variante pentru a definitiva textul. Procesul este necesar ca să poată rafina ideea narativă și să ajungă să simtă că romanul pe care l-a avut în minte prinde viață așa cum și-a dorit ea. Iar cartea este gata atunci când simte că i s-a epuizat filonul de idei sau dacă i se apropie termenul de predare, dar, de fapt, nu e niciodată finalizată cu adevărat.“ (Monica Grecu)

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

Despre Cele patru vânturi

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri, iar seceta a devastat Marile Câmpii americane. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile în timp ce recoltele se pierd, apa e tot mai puțină, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii ’30, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra oamenilor.

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Fii printre primii cititori ai celui mai nou roman semnat Kristin HannahCele patru vânturi! Livrarea precomenzilor se va face începând cu 15 februarie 2021.

Citește și: Precomandă acum „Cele patru vânturi”, cel mai recent roman al scriitoarei Kristin Hannah, cu 30% reducere!

Doar azi, 1 februarie, primești cadou bestsellerul Blue Moon Un nou început de Kristin Hannah. 

„Am fost cucerită de această carte și, mai mult, am devenit obsedată de ea. N-am putut să respir sau să mă mișc până n-am ajuns la final. Nu știu să fie vreo carte care să mă fi înfuriat, să mă fi entuziasmat sau să mă fi emoționat într-atât, adesea pe parcursul aceluiași capitol. Personajele sunt fragile și vulnerabile, puternice și naive, iar Hannah ne ține o lecție magistrală despre felul în care dragostea ne poate salva și ne poate distruge.“ (Karen Swan)

*Cartea cadou se oferă la comenzile de minim 99 de lei. Beneficiați de reduceri de până la 55% la toate cărțile semnate de Kristin Hannah

Despre Aleea cu licurici

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Aleea cu licurici spune povestea unei prietenii ce durează treizeci de ani.

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimi­rea ei, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe aceeași stradă și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnu­ită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții – până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia unui test final.

CE SPUN CRITICII DESPRE ALEEA CU LICURICI, CARTE APĂRUTĂ LA EDITURA LITERA

„Romanul lui Kristin Hannah este portretul emoţionant şi realist al unei prietenii complexe şi trainice.“ (Booklist)

„O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice… o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ (The Seattle Times)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.