LiteraBlog Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Homo Sapiens”, cartea care ne oferă o perspectivă asupra ultimilor 20.000 de ani de istorie a omenirii

Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Homo Sapiens”, cartea care ne oferă o perspectivă asupra ultimilor 20.000 de ani de istorie a omenirii

Homo Sapiens de Rutger Bregman este bestsellerul săptămânii pe Litera.ro. În acest volum, recomandat de prestigioase publicații britanice precum Sunday Times, The Guardian, The Times și Daily Telegraph, autorul pornește de la câteva dintre cele mai cunoscute studii și evenimente din lume, pe care le repune în context, pentru a oferi o nouă perspectivă asupra ultimilor 20 000 de ani de istorie a omenirii.

Despre Homo Sapiens, bestseller apărut la Editura Litera

Există o convingere care unește stânga și dreapta, psihologii și filosofii, scriitorii și istoricii, care stă în spatele titlurilor de știri și a legilor ce ne reglementează viața. De la Machiavelli la Hobbes, de la Freud la Dawkins, rădăcinile acestei convingeri sunt adânc înfipte în gândirea occidentală. Oamenii, am fost cu toții învățați, sunt prin natura lor egoiști și conduși de propriul interes.

Homo Sapiens aduce un nou argument: că este realist, dar și revoluționar, să presupunem că oamenii sunt buni. Instinctul de a coopera mai degrabă decât de a concura, de a avea încredere mai degrabă decât de a nu se încrede, are o bază evoluționistă și ține de specificul lui Homo sapiens. Dacă gândim tot ce e mai rău despre alții, scoatem la lumină tot ce e mai rău și în politica și economia noastră.

În această carte care promite să devină extrem de importantă, autorul de bestselleruri internaționale Rutger Bregman ia câteva dintre cele mai cunoscute studii și evenimente din lume și le repune în context, oferind o nouă perspectivă asupra ultimilor 200 000 de ani de istorie a omenirii.

De la adevăratul împărat al muștelor la Blitz, de la o fermă de vulpi siberiene la o faimoasă crimă din New York, de la mașina de administrat șocuri a lui Stanley Milgram de la Yale la experimentul din închisoare al celor de la Stanford, Bregman ne arată că încrederea în bunătatea și altruismul omului poate constitui un nou fel de a gândi și de a acționa, un nou punct de pornire pentru a provoca schimbări reale și profunde în societatea noastră.

Ce spun criticii despre Homo Sapiens de Rutger Bregman

„Cum să-ți câștigi prieteni și să salvezi umanitatea.“ (Literary Review)

„Aceasta este cartea de care avem nevoie acum.“ (Daily Telegraph)

„Lasă o clipă deoparte ziarul și citește această carte.“ (Barry Schwartz, psiholog)

„Un istoric optimist care cerne trecutul pentru a dovedi că omenirea nu e neapărat atât de rea… O lectură superbă – proaspătă, accesibilă și plină de povești minunate.“ (Sunday Times)

„Aceasta este cartea de care avem nevoie acum… Antrenantă, optimistă… Dacă Bregman are dreptate, această carte poate face lumea mai bună.“ (Telegraph)

„Plină de povești impresionante despre bunătatea umană… Cartea lui Bregman este o lectură captivantă și reprezintă o erată necesară la istoria omenirii.“ (The Times)

Despre Rutger Bregman

Bregman este istoric și colaborator la de Correspondent și unul dintre cei mai importanți tineri gânditori europeni. Ultima sa carte, Utopiei pentru realiști, apărută în 2020 la Editura Litera, a fost bestseller Sunday Times și New York Times și a fost tradusă în 32 de limbi.

Un alt volum scris de el, Istoria progresului, a câştigat în 2013 premiul belgian Liberales pentru cea mai bună carte de non-ficţiune a anului. Bregman a fost de asemenea nominalizat de două ori la prestigiosul Premiu al Presei Europene pentru activitatea sa jurnalistică la de Correspondent.

Bregman trăiește în Olanda.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.