lipsă stoc

Utopie pentru realisti

Nota ta:
64 % of 100
49,90 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

VENIT DE BAZĂ UNIVERSAL. O SĂPTĂMÂNĂ DE LUCRU DE 15 ORE. GRANIŢE DESCHISE.

Pare prea frumos ca să fie adevărat? Unul dintre cei mai importanţi tineri gânditori europeni ne arată cum putem construi lumea ideală astăzi.

După ce lucrăm o zi întreagă la un serviciu care cel mai adesea ne displace, cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie. Rutger Bregman, un istoric olandez, ne aduce aminte că viaţa nu trebuie să fie aşa – şi că în unele locuri nici nu este astfel.

Ideile lui Rutger Bregman despre venitul de bază universal au părut radicale până la extrem în 2014, când şi le-a făcut publice. După câţiva ani, subiectul este serios luat în considerare de economiştii de frunte şi de liderii de guvern din toată lumea. Este doar una dintre numeroasele idei utopice pe care Bregman le-a dovedit a fi posibile în prezent.

Utopie pentru realişti este una dintre acele cărţi rare care te iau prin surprindere şi te provoacă să te gândeşti ce s-ar putea întâmpla. De la un oraş canadian care a eradicat la un moment dat complet sărăcia, la Richard Nixon şi la ideile lui de a implementa venitul de bază pentru milioane de americani, Bregman ne poartă într-o călătorie prin istorie, ştergând graniţele ideologice dintre stânga şi dreapta şi prezentându-ne idei a căror vreme poate a venit.

 

„Provocatoare şi ambiţioasă... Cartea este vie, bine documentată şi plină de episoade inedite din istorie.Financial Times

 

Convingătoare... Captivantă şi argumentată...“ Los Angeles Review of Books

 

Bregman vorbeşte cu o autoritate impresionantă... Soluţiile sale sunt cât se poate de simple şi împotriva curentului... The Guardian

Despre Rutger Bregman

Rutger Bregman

Rutger Bregman

RUTGER BREGMAN, istoric și colaborator la Correspondent, este unul dintre cei mai importanți tineri gânditori europeni.Cartea sa, Utopie pentru realiști, apărută în 2020 la Editura Litera, a fost bestseller Sunday Times și New York Times și a fost tradusă în 32 de limbi. De asemenea, Istoria progresului a câştigat Premiul belgian Liberales pentru cea mai bună carte de non-ficţiune în 2013, Bregman fiind nominalizat de două ori pentru prestigiosul Premiu al Presei Europene pentru activitatea sa jurnalistică de la Correspondent. Bregman trăiește în Olanda.

@rcbregman | rutgerbregman.com

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 19 feb. 2020
Colectie : Iq230
Autor(i) : Rutger Bregman
Tip Coperta : Broșată
Format : 137x200
Numar pagini : 272
ISBN : 978-606-33-4803-7