LiteraBlog Club de carte LITERA cu Marius Constantinescu. Volumul „Am trăit întotdeauna la castel” de Shirley Jackson dezbătut în cadrul ediției din aprilie. Cum puteți participa.

Club de carte LITERA cu Marius Constantinescu. Volumul „Am trăit întotdeauna la castel” de Shirley Jackson dezbătut în cadrul ediției din aprilie. Cum puteți participa.

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 19:00, vă așteptăm live, pe Zoom, la cea de-a 111-a ediție a Clubului de carte Litera, moderat de Marius Constantinescu, jurnalist cultural. Alături de cititori, Marius va dezbate romanul ,,Am trăit întotdeauna la castel”, de Shirley Jackson, roman care poartă cititorul printr-un labirint întunecat al nevrozelor.

Este o carte savuroasă și tulburătoare despre o familie perversă, izolată și probabil ucigașă care se restrânge până în pragul extincției, încăpățânându-se totuși să-și păstreze independența și modul de viață.

Click aici pentru a te înscrie la Clubul de carte Litera cu Marius Constantinescu!

Participarea la această ediție a Clubului de carte Litera va fi asigurată în limita a 30 de locuri. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul până marți, 23 aprilie 2024, la ora 14:00. Dacă locurile disponibile se vor ocupa înainte de data limită de înscriere, formularul se va închide automat.

DESPRE VOLUM

Merricat Blackwood trăiește pe domeniul familiei împreună cu sora ei, Constance, și cu unchiul Julian. Cu câțiva ani în urmă, locuiau acolo șapte membri ai familiei Blackwood – până când, într-o seară fatidică, o doză letală de arsenic a ajuns cumva în zahăr. Achitată în procesul de crimă, Constance se întoarce acasă, unde Merricat o protejează de curiozitatea și ostilitatea sătenilor. Își petrec zilele într-o izolare idilică până când apare vărul lor, Charles. Merricat este singura care vede pericolul și trebuie să acționeze urgent ca s-o salveze pe Constance și viața lor liniștită de intențiile lui malefice.

„Mă numesc Mary Katherine Blackwood. Am optsprezece ani și locuiesc cu sora mea, Constance. M-am gândit adesea că, dacă aveam măcar puțin noroc, aș fi putut să mă nasc vârcolac, pentru că degetele mijlocii de la mâini au aceeași lungime, dar a trebuit să mă mulțumesc cu ce am. Nu-mi place să mă spăl, nu-mi plac câinii, nici zgomotul. Îmi plac sora mea, Constance, Richard Plantagenet și Amanita phalloides, buretele viperei. Ceilalți membri ai familiei mele sunt morți.” Am trăit întotdeauna la castel

CE SPUN CRITICII

„Lumea lui Shirley Jackson este ciudată și de neuitat… Este o artistă adevărată.” A.M. HOMES
„Dacă nu ați citit Am trăit întotdeauna la castel… ați ratat ceva minunat.” NEIL GAIMAN
„O capodoperă a suspansului gotic.” JOYCE CAROL OATES
,,Am fost fascinat de ciudățenia autentică și plină de semnificații a romanului Am trăit întotdeauna la castel al lui Shirley Jackson.” GEORGE SAUNDERS
„O poțiune vrăjitorească cu proprietăți bizare, de o stranie originalitate.” THE NEW YORK TIMES
„O poveste plină de măiestrie și mister.” THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

DESPRE AUTOARE

SHIRLEY JACKSON s-a născut la San Francisco în 1916. A primit recunoașterea criticilor pentru povestirea „The Lottery“, publicată în 1948. Romanele sale – The Road through the Wall, Hangsaman, The Bird’s Nest, The Sundial, Casa bântuită (The Haunting of Hill House) și Am trăit întotdeauna la castel (We Have Always Lived in the Castle) – se remarcă prin folosirea unor cadre realiste în care se desfășoară povești ce implică adesea elemente horror și oculte. A scris și două cărți de amintiri despre viața alături de copiii săi, Life Among the Savages și Raising Demons. Come Along With Me este un volum ce cuprinde povestiri, prelegeri și o parte a romanului la care lucra când a murit, în 1965. Volumele de povestiri Just An Ordinary Day și Let Me Tell You au apărut postum.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.