LiteraBlog Editura Litera publică cea mai nouă carte scrisă de Celeste Ng, „Inimile noastre rătăcite”

Editura Litera publică cea mai nouă carte scrisă de Celeste Ng, „Inimile noastre rătăcite”

De la autoarea bestsellerului Mici focuri pretutindeni, vine una dintre cele mai așteptate cărți ale anului – noul roman despre dragostea necondiționată a unei mame într-o lume consumată de frici – Inimile noastre rătăcite.

O poveste despre felul în care societățile așa-zis civilizate pot ajunge oarbe în fața celor mai cumplite nedreptăți, despre moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri și despre cum poate oricare dintre noi să-și păstreze inima intactă într-o lume distrusă.

Cu prilejul lansării cărții, Celeste Ng adresează cititorilor o scrisoare, la fel de profundă, în care istorisește cum a fost scrisă această carte și care este intenția care a stat la baza acestui roman.

„La jumătatea anului 2016, după ce am terminat draftul la «Mici focuri pretutindeni», am început ceea ce credeam că este un roman destul de tradițional, despre o mamă și fiul ei adolescent. Dar, pe măsură ce scriam, lumea a început să se cutremure de-a lungul unor falii demult ignorate, iar în ultimii ani a fost și mai dramatic. Povestea s-a schimbat pe măsură ce mă luptam cu întrebările provocate de notele de plată încasate – sau evitate. Oare putem face cu adevărat binele? Cum îi putem învăța pe copiii noștri să facă lumea mai bună, când noi înșine nu am reușit să facem acest lucru?

Ceea ce a ieșit la suprafață este cartea pe care o ții în mâini. Este povestea lui Bird, un băiat în căutarea mamei sale iubite, și a lui Margaret, care se luptă să facă lumea mai bună pentru Bird, în ciuda costurilor pentru ea însăși. Și mai este, de asemenea, o explorare a temelor care contează profund pentru mine: provocările de a-ți găsi locul în interiorul, dar și la limita dintre culturi, fragmentele de moștenire transmise mai departe, de la părinți la copii, puterea (și limitele) artei de a crea schimbare.

Dar, mai presus de toate, este o poveste despre oameni, și în special despre oameni ai cărților, ținând piept nedreptăților pe care le vedem în lume și menținând viu un sentiment împărtășit de umanitate, în vremuri întunecate, cinice și de claustrare.

Sper să rezoneze cu tine, dragă cititorule, și sunt foarte recunoscătoare pentru lectura ta!”

Volumul poate fi găsit la chioșcurile și librăriile din țară sau online pe Litera.ro. O carte uimitoare despre care Stephen King a declarat pentru The New York Times Book Review: „Este imposibil să nu fii mișcat.”

Despre Celeste Ng

Celeste Ng este autoarea romanelor Tot ce nu ţi-am spus (Everything I Never Told You, 2014) și Mici focuri pretutindeni (Little Fires Everywhere, 2017), care s-au situat pe prima poziție în lista de bestsellere a revistei New York Times. Ng este beneficiara unor burse din partea National Endowment for the Arts și a Fundației Guggenheim, iar scrierile ei au fost traduse în peste treizeci de limbi. Inimile noastre rătăcite (Our Missing Hearts, 2022) este cel mai recent roman al său.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.