LiteraBlog Hai la Zilele Aniversare Litera! 33 de ani de pasiune pentru cărți

Hai la Zilele Aniversare Litera! 33 de ani de pasiune pentru cărți

De ziua noastră te sărbătorim pe tine, cititorule!

În anul care marchează 33 de ani de existență a editurii pe piața de carte, conștientizarea importanței lecturii și a accesului cititorilor la cărți sunt misiunile cărora la rămânem fideli. 

Milioane de cărți tipărite, un catalog cu peste 3500 de titluri active, peste un milion de iubitori de carte care au ales să se alăture comunității de cititori Litera, sunt câteva dintre atributele care ne-au determinat să ne asumăm activ rolul de promotori ai lecturii. 

La 33 de ani de când a văzut lumina tiparului prima carte Litera, ne respectăm promisiunea de a garanta calitatea și accesibilitatea cărților noastre, îmbunătățind continuu procesul de editare, prin asimilarea creativă a celor mai inovatoare tehnologii.

În săptămâna 9-15 mai, te invităm să sărbătorești alături de noi Zilele Litera și să te bucuri de  evenimente deosebite cu scriitorii preferați, de cele mai noi cărți, reduceri și cadouri aniversare.

SURPRIZE LITERARE DE NERATAT!

Vreme de o săptămână, vei avea ocazia să te întâlnești cu autorii Litera consacrați, să te bucuri de cele mai noi și mai așteptate bestselleruri și să beneficiezi de reduceri aniversare de până la 90% la mii de titluri. În plus, comenzile pe litera.ro îți pot aduce un minunat cadou:  kitul cititorului. Pentru că de ziua noastră, tu primești cadoul!   

KIT LITERAR CADOU ANIVERSAR LA COMANDA TA! 

Împlinim 33 de ani de când cărțile noastre ajung în casele a milioane de cititori, iar cu această ocazie recompensăm comanda ta pe Litera.ro cu un kit aniversar cadou, format din bestsellerul internațional Suferință și extaz de Meg Mason, colecția Clasici Contemporani și un tote bag de colecție, confecționat din pânză și personalizat cu ilustrație semnată de Mura. 

Te invităm să citești Suferință și extaz, un roman incredibil de amuzant și de tulburător, dar totodată sensibil și înduioșător, care îți oferă o imagine nuanțată asupra a ceea ce înseamnă să faci schimbări și concesii, chiar dacă pentru aceasta trebuie să începi din nou, de la zero. 

În plus, primești în dar din partea noastră și accesoriul perfect, un tote bag creativ și urban, personalizat cu o ilustrație literară superbă, cu mesajul inspirațional Te citesc! 

Valoarea kit-ului este de 99,90 lei și este oferit pentru comenzi de peste 149 lei pe litera.ro. Tot la comenzi de peste 149 lei ai și transportul gratuit. Promoția este valabilă în cadrul campaniei aniversare Zilele Litera din 9-15 mai. 

Credit foto: Critina Venedict

Despre Suferință și extaz de Meg Mason

Martha Friel împlinește patruzeci de ani. Cândva, lucra la Vogue și plănuia să scrie un roman. Acum, scrie pe internet. A locuit o vreme la Paris. Acum, locuiește în Oxford, într-o comunitate restrânsă. Este singura persoană care nu are un doctorat, un copil sau pe amândouă. Stă într-o casă pe care o urăște, dar din care nu se îndură să plece. Și totuși, trebuie să plece acum, când soțul ei, Patrick, genul care gătește, o iubește necondiționat și nu și-a dorit niciodată altceva decât să o facă pe ea fericită, a plecat. 

Pentru că ceva este în neregulă cu Martha, și asta, de multă vreme. La șaptesprezece ani, o mică bombă s-a declanșat în creierul ei și de atunci, n-a mai fost niciodată aceeași. Și cu toți doctorii și nesfârșitele terapii, cu toate medicamentele pe care le-a luat, tot nu știe care e problema, de ce petrece zile întregi incapabilă să se ridice din pat și de ce îi rănește pe ceilalți cu remarcile ei crude. 

Martha se refugiază în casa copilăriei, o locuință londoneză boemă (și decrepită), alături de mama ei, o sculptoriță minoră (și o băutoare de calibru) și de tatăl său, un poet celebru (deși nepublicat), încercând să supraviețuiască fără sora ei cea devotată, care, cândva, făcea suportabil tot haosul din casă. 

Dar poate că, luând viața de la capăt, Martha va reuși să scrie un final fericit și să descopere că, de fapt, povestea ei nu se termină aici. 

Credit foto: Cristina Venedict

Ce spun criticii despre Suferință și extaz de Meg Mason

„Un roman incredibil de amuzant și de tulburător… însuflețit adesea de o energie debordantă. Și totuși, reușește să fie sensibil și înduioșător și să ofere imagini nuanțate asupra a ceea ce înseamnă să faci schimbări și concesii, chiar dacă pentru aceasta trebuie să începi din nou, de la zero.“  (The Guardian) 

„Meg Mason excelează în acest roman impresionant, o poveste despre descoperirea de sine a unei femei, în lupta cu boala mintală… Spirituală și puternică, povestea emoționantă a Marthei îi va încânta pe fanii lui Sally Rooney.“  (Publishers Weekly)

INVITAȚI SPECIALI LA ZILELE ANIVERSARE LITERA

Și, cum ai putea sărbători ca la carte, dacă nu având alături scriitori consacrați din întreaga lume? În cadrul Zilelor Litera îi poți urmări pe autorii tăi preferați într-o serie maraton de interviuri-eveniment care îți vor întreține pofta de lectură.

Programul evenimentelor literare pe care le poți urmări live pe pagina de Facebook a Editurii Litera sau pe canalul nostru de Youtube:

  • Luni, 9 mai 2022, ora 18: Abdulrazak Gurnah, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură in 2021, autorul romanului Abandon, în dialog cu Marius Constantinescu
  • Marți, 10 mai 2022, ora 18: Nicole LePera, autoarea volumului Cum să-ți transformi viața, în dialog cu Nadine Vlădescu
  • Miercuri, 11 mai 2022, ora 18: Gill Paul, autoarea bestseller-ului Soția secretă, în dialog cu Monica Grecu
  • Joi, 12 mai 2022, ora 18: Virginia Feito, autoarea romanului La limită, în dialog cu Nadine Vlădescu
  • Vineri, 13 mai 2022, ora 18: Nita Prose, autoarea romanului Camerista, în dialog cu Nadine Vlădescu
  • Sâmbătă, 14 mai 2022, ora 18: Sofia Segovia, autoarea romanului Zborul albinelor, în dialog cu Marius Constantinescu
  • Duminică, 15 mai 2022, ora 18: Stefanie Stahl, autoarea celebrei cărți vândută în peste 1 milion de exemplare Vindecarea copilului interior, în dialog cu Anca Maftei

CĂRȚI ESENȚIALE PENTRU BIBLIOTECA TA, CU PÂNĂ LA 90% REDUCERE

Dăm șansa fiecărei cărți de a-și găsi loc în biblioteca personală a fiecăruia dintre voi. Acum este cel mai bun moment pentru a avea titlurile mult dorite din toate categoriile de interes, la prețuri cu până la 90% reducere. 

Iată câteva dintre recomandările editorului: A treia vizită la cafeneaua de la capătul lumii de John P. Strelecky (doar 3,99 lei), O supradoză de moarte de Agatha Christie (doar 4,99 lei), Cartea de colorat pentru copii foarte mici, (doar 2,99 lei), Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay (doar 4,99 lei). 

Pentru toate celelalte cărți, reduceri, evenimente și surprize, vă așteptăm pe litera.ro, la evenimentul Zilele Aniversare Litera! 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.