LiteraBlog INTERVIU VIDEO. Allex Trușcă, despre romanul „I put a spell on you…”: „De mic am fost fascinat de povești, de mitologia noastră, de folclor”

INTERVIU VIDEO. Allex Trușcă, despre romanul „I put a spell on you…”: „De mic am fost fascinat de povești, de mitologia noastră, de folclor”

Scriitorul Allex Trușcă a vorbit, într-un interviu cu Doina Ruști, despre cel mai recent roman al lui, I Put a Spell on You…, apărut în Biblioteca de Proză Contemporană, colecție coordonată chiar de scriitoarea româncă.

Allex a vorbit și despre povestirile publicate înainte de apariția acestui roman, dar și despre proiectele sale de viitor.

„Îmi place proza ta pentru că totul se petrece atât de firesc, iar dintr-odată te trezești în inima ficțiunii, într-o zonă de un fantastic fabulos.“ (Doina Ruști)

„Pe lângă povestirile tale de factură horror, tu ești foarte legat și de folclor. Ești tentat să preiei teme, personaje“, a precizat scriitoarea Doina Ruști, întrebându-l de unde îi vine acest interes față de folclor.

„Cred că de mic am fost fascinat de povești, de mitologia noastră, de folclor și întotdeauna mă gândeam cum ar fi să scriu o poveste cu personaje din folclor sau din mitologie obligate să se descurce în contextul actual, să facă față provocărilor cotidiene, să se descurce cu problemele noastre de zi cu zi. Eu sunt din Oltenia, am crescut undeva la țară și am auzit multe povești cu strigoi, mirese răzbunătoare, iele. M-am gândit să le pun într-un context actual și să încerc să le public undeva în străinătate, pentru că în străinătate se știe doar despre Transilvania și Dracula“, a povestit Allex Trușcă.

Vă invităm să urmăriți dialogul integral aici:

Despre romanul I Put a Spell on You…

Cristian, protagonistul romanului, are mustrări de conștiință în urma unei aventuri cu o necunoscută într-o pădure și încearcă să-și salveze căsnicia căzută în rutină. Lucrurile iau însă o turnură fantastică și soția lui începe să se transforme, căpătând treptat fizionomia și comportamentul amantei întâmplătoare, în timp ce el însuși e din ce în ce mai sleit de puteri și mai derutat. O serie de întâmplări neobișnuite și întâlnirea cu alte fațete ale feminității îi descoperă în cele din urmă ceea ce-și dorește cu adevărat. Parabolă a fascinației și a exacerbării sexuale, I Put a Spell on You… este scris într-un stil alert și degajat, de o senzualitate frustă.

Ce spun criticii despre romanul I put a spell on you…, apărut la Editura Litera

 „Proză fantastică, scrisă într-un stil inventiv, cu senzualitate și cu talent.“ (Doina Ruști)

Despre Allex Trușcă:

Allex Trușcă (n. 1982, Motru) este absolvent al Facultății de Automatică și al unui masterat în business management. Scrie proză în registru fantastic, fiind autorul romanelor Nebunul alb (2019) și Cealaltă regină (2018). Publică în mod curent povestiri în reviste și antologii. Pasiunile sale sunt istoria și mitologia medievală, și, în plus, îi plac pisicile negre și catedralele gotice.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.