- 75%

-75%

Capitalul în secolul XXI

Preț special 16,83 lei

Reducere 75%

Preț standard 67,33 lei
în stoc
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Nota ta:

Estimare livrare: 21.04.2021

”Cartea ce va schimba modul în care percepem societatea și în care facem economia.“ Paul Krugman, Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2008   Repartizarea avuțiilor este una dintre chestiunile cele mai arzătoare și mai dezbătute în prezent. Dar ce se știe cu adevărat despre evoluția acesteia pe termen lung? Dinamica...

”Cartea ce va schimba modul în care percepem societatea și în care facem economia.“ Paul Krugman, Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2008

 

Repartizarea avuțiilor este una dintre chestiunile cele mai arzătoare și mai dezbătute în prezent. Dar ce se știe cu adevărat despre evoluția acesteia pe termen lung? Dinamica acumulării capitalului privat va conduce oare în mod inevitabil la o concentrare din ce în ce mai puternică a avuției și a puterii în câteva mâini?

Unii sunt de părere că inegalitățile se vor adânci în continuare, într-o lume din ce în ce mai nedreaptă. Alții cred că asistăm în prezent la o reducere naturală a ecarturilor și că orice intervenție ar risca să perturbe această tendință armonioasă. Cartea de față ne schimbă în întregime înțelegerea dinamicii capitalismului. Dacă răspândirea cunoștințelor este considerată drept forța principală de egalizare pe termen lung, creșterea rapidă a celor mai mari salarii și concentrarea extremă a patrimoniilor amenință valorile meritocrației și ale justiției sociale promovate de societățile democratice. Extrăgând din experiența secolelor trecute învățăminte pentru viitor, Thomas Piketty ne arată că există mijloacele pentru a inversa această tendință.

O lucrare provocatoare, impresionant de bogată în informații, care ne simplifică extraordinar de mult înțelegerea istoriei economice și ne pune față în față cu lecții dure privitoare la timpurile pe care le trăim.

Citeste mai mult > Citeste mai putin >
Data apariției:
May 2015
Tip copertă:
Broșată
Format:
140x200
Nr. pagini:
1008
ISBN:
978-606-33-0316-6
De același autor Vezi toate
Din aceeasi categorie Vezi toate