lipsă stoc

- 65%

Dama de pică și alte povestiri. Vol. 98

Nota ta:
100 % of 100
RRP: 34,90 lei Preț special 12,22 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 34,90 lei Preț special 12,22 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Într-o seară de iarnă, cinci tineri petrec până târziu la jocul de cărți, apoi discută despre puterea misterioasă pe care o deține o bătrână contesă, bunica unuia dintre ei. Această femeie ar ști o combinație de trei cărți care este de fiecare dată câștigătoare.

Nepotul ei povestește cum bunica sa, pe când era tânără și se afla în Franța, a pierdut într-o seară o sumă uriașă, iar soțul ei a fost furios. A găsit ajutor la faimosul conte de Saint-Germain, care i-a dezvăluit un secret ce i-a permis să-și recâștige banii.

Dar, de atunci, contesa a refuzat să-l dezvăluie cuiva. Fascinat de bogăția pe care i-ar putea-o aduce această putere, Hermann, un tânăr ofițer care n-a pus în viața lui mâna pe o carte de joc, încearcă să afle secretul, dar, speriată de vederea armei cu care o amenință, bătrâna se prăbușește și moare...

 

Suntem nişte pigmei în comparaţie cu Puşkin. Nu mai există printre noi un asemenea geniu. Ce frumuseţe, ce vigoare are fantezia lui! Am recitit de curând Dama de pică. Ce fantezie!... Cu o analiză subtilă, el a urmărit toate mişcările lui Hermann, toate chinurile lui, toate speranţele şi, în sfârşit, neaşteptata şi îngrozitoarea lui cădere.

F.M. Dostoievski

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 4 iul. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : A.S. Pușkin
Traducator(i) : Eusebiu Camilar
Tip Coperta : Broșată
Format : 110X165
Numar pagini : 448
ISBN : 978-606-33-3731-4