lips─â stoc

- 25%

Demonii. Vol. 76

Nota ta:
53 % of 100
RRP: 44,90┬álei Pre╚Ť special 33,68┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 44,90┬álei Pre╚Ť special 33,68┬álei

Publicat pentru prima oar─â în 1872, Demonii poate fi considerat singurul roman politic scris de Dostoievski. Este o alegorie a consecin╚Ťelor distrug─âtoare ale nihilismului politic ╚Öi moral care lua avânt în Rusia anilor 1860, dar, f─âcând portretul vremurilor sale, Dostoievski atinge de fapt condi╚Ťia uman─â în general, problema existen╚Ťei lui Dumnezeu, a diferen╚Ťei dintre bine ╚Öi r─âu, a dorin╚Ťei de putere.

Personajele romanului sunt orbite de convingeri politice ╚Öi de construc╚Ťii teoretice ale moralit─â╚Ťii, dezl─ân╚Ťuindu-╚Öi propriii demoni interiori. Nikolai Stavroghin, misteriosul aristocrat nihilist, se folose╚Öte de sentimentele celorlal╚Ťi, domin─â min╚Ťile or─â╚Öenilor naivi de provincie, seduce ╚Öi manipuleaz─â f─âr─â scrupule, iar Piotr Verhovenski, maestru al conspira╚Ťiei, orchestreaz─â o încercare de revolu╚Ťie care va aduce micul ora╚Ö patriarhal în pragul dezastrului.

Pentru cititorul de azi, Demonii, asemenea tuturor romanelor dostoievskiene, este în primul rând o invita╚Ťie la reflec╚Ťie ╚Öi la descoperire interioar─â.

 

Romanele lui Dostoievski sunt vârtejuri clocotitoare, furtuni de nisip învolburate, ╚Öuvoaie de ap─â care ╚Öuier─â, fierb ╚Öi ne sorb în ele. Sunt compuse în întregime din materia sufletului. Împotriva voin╚Ťelor noastre, suntem aspira╚Ťi, r─âsuci╚Ťi, orbi╚Ťi, sufoca╚Ťi ╚Öi, simultan, umplu╚Ťi de un extaz ame╚Ťitor. Virginia Woolf

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 1 mar. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Traducator(i) : Nicolae Gane
Tip Coperta : Broșată
Format : 110 x 165
Numar pagini : 816
ISBN : 978-606-33-3353-8