lips─â stoc

- 50%

Idiotul. Vol. 122

0% of 100
RRP: 49,90┬álei Pre╚Ť special 24,95┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 49,90┬álei Pre╚Ť special 24,95┬álei

Întors la Sankt-Petersburg dup─â un tratament de patru ani la un sanatoriu din Elve╚Ťia, prin╚Ťul Lev Nikolaevici Mî╚Ökin este luat în râs de înalta societate a ora╚Öului, care îl consider─â s─ârac cu duhul. Mî╚Ökin este mereu sincer, atitudinea lui fiind luat─â de majoritatea oamenilor drept prostie. În candoarea lui, Mî╚Ökin se simte atras de dou─â femei de condi╚Ťii foarte diferite: Aglaia Ivanovna, femeia cinstit─â, de familie bun─â, de care e îndr─âgostit, ╚Öi Nastasia Filippovna, femeia compromis─â, de care prin╚Ťul se simte legat prin compasiunea pe care i-o inspir─â.

Roman în care umanit─â╚Ťii personajului principal îi este opus─â violen╚Ťa unei societ─â╚Ťi lipsite de toleran╚Ť─â, Idiotul este una dintre cele mai remarcabile scrieri ale lui Dostoievski ╚Öi o capodoper─â a literaturii universale.

 

Ideea principal─â a romanului este înf─â╚Ťi╚Öarea unui om întru totul sublim. Nimic nu-i mai greu pe lume mai ales acum...Voi aminti c─â dintre chipurile sublime ale literaturii cre╚Ötine cel mai apropiat de des─âvâr╚Öire este cel al lui Don Quijote. Dar acesta este sublim numai pentru c─â, în acela╚Öi timp, este ╚Öi ridicol... Pe când la mine nu exist─â nimic, nimic asem─ân─âtor... F.M. Dostoievski

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 16 aug. 2019
Colectie : Carte Pentru Toti
Traducator(i) : Nicolae Gane
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 912
ISBN : 978-606-33-4084-0