- 25%

- 25%

Mai ciudat decât ne putem imagina

Autor: John Higgs
Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Mai ciudat decât ne putem imagina


Nota ta:
80% of 100
Preț standard 39,90 lei Preț special 29,93 lei

Versiuni disponibile

Carte tiparita
29,93 lei

Ebook

Citeste pe
0,00 lei
Încearcă gratuit, renunță oricând
Secolul XX ar trebui să ne fie cunoscut. Este acea perioadă din istorie despre care știm cel mai mult, o poveste epică geopolitică, trecând prin Primul Război Mondial, Marea Criză, al Doilea Război Mondial, Secolul American și căderea Zidului Berlinului. Dar, nu se știe cum, povestea aceasta nu ne...

Secolul XX ar trebui să ne fie cunoscut. Este acea perioadă din istorie despre care știm cel mai mult, o poveste epică geopolitică, trecând prin Primul Război Mondial, Marea Criză, al Doilea Război Mondial, Secolul American și căderea Zidului Berlinului. Dar, nu se știe cum, povestea aceasta nu ne conduce spre lumea în care trăim acum, acest secol XXI amețitor, prinși într-o rețea a supravegherii constante, a concurenței nejustificate, în mijlocul unui tsunami de lucruri mărunte și de ocazii nesperate.

A venit momentul, prin urmare, pentru o nouă perspectivă. Avându-l pe John Higgs ghid, ieșim de pe calea bătută și cutreierăm prin unele cotloane mai puțin luminate ale secolului XX, explorând atât teritorii cunoscute, cât și mai puțin cunoscute, descoperind abordări cu totul inedite în drumul nostru către prezent. Călătorim în compania unora dintre cei mai radicali artiști, oameni de știință, genii și excentrici ai epocii. Aceștia ne arată că marile inovații, precum relativitatea, cubismul, mecanica cuantică, postmodernismul și matematica haosului nu sunt niște orori abstracte, imposibil de înțeles, așa cum credem cu toții, ci borne importante care ne conduc spre lumea în care trăim.

John Higgs ne prezintă o istorie alternativă a celui mai ciudat dintre secole. Ne arată cum universul elegant și previzibil al epocii victoriene a devenit din ce în ce mai cețos și nesigur și cum am descoperit că lumea noastră nu este doar mai ciudată decât ne-am imaginat ci, pentru a folosi cuvintele astrofizicianului sir Arthur Eddington, „mai ciudată decât ne putem imagina“.


John Higgs a devenit cunoscut pentru volumele I Have America Surrounded: The Life of Timothy Leary, The KLF: Chaos, Magic and the Band who Burned a Million Pounds și pentru romanul The Brandy of the Damned. Locuiește în Brighton împreună cu partenera sa și cei doi copii.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data aparitiei:
attribute_icon
Jul 2016
Nr. pagini:
attribute_icon
336
Tip coperta:
attribute_icon
Broșată
Format:
attribute_icon
140 x 210
colectie
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-0719-5

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apariției  :  26 iul. 2016
Autor(i)  :  John Higgs
Numar pagini  :  336
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  140 x 210
colectie  :  Iq230
ISBN  :  978-606-33-0719-5