- 70%

Mari personalitati. Picasso

Seria: Mari personalitati
Nota ta:
100 % of 100
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 15,00┬álei
în stoc

Estimare livrare: 31.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 15,00┬álei

Plec├ónd de la o formul─â inedit─â ╚Öi accesibil─â publicului larg, cea a grupului de prieteni, Mary Ann Caws construie╚Öte biografia unuia dintre cei mai mari arti╚Öti ai secolului XX, Pablo Picasso, ├«ntr-o form─â antrenant─â ╚Öi plin─â de savoare. Leg─âturile de prietenie care au marcat via╚Ťa pictorului sunt folosite de c─âtre Caws pentru a pune ├«n eviden╚Ť─â felul ├«n care opera lui Picasso s-a ├«mbog─â╚Ťit ╚Öi nuan╚Ťat gra╚Ťie influen╚Ťelor pe care anturajul s─âu de importan╚Ťi oameni de litere ╚Öi arti╚Öti le-a avut asupra sa.

Picasso este considerat de mul╚Ťi istorici de art─â drept figura emblematic─â a artei secolului trecut, un deschiz─âtor de drumuri ╚Öi un mare inovator al limbajului picturii. Biografia scris─â de Caws d─â via╚Ť─â atmosferei efervescente din atelierele ╚Öi cafenelele pariziene, locurile boemei din perioada Avangardei de la ├«nceput de secol. ├Än plus, bog─â╚Ťia de detalii legate at├ót de via╚Ťa ╚Öi opera lui Picasso, c├ót ╚Öi de rela╚Ťiile de str├óns─â prietenie cu mari litera╚Ťi ai vremii, precum Max Jacob sau Guillaume Apollinaire, aduc o lumin─â nou─â asupra unor lucr─âri celebre ale pictorului, precum Domni╚Öoarele din Avignon sau Guernica.

 

ÔÇ×Un studiu de profunzime.ÔÇť ÔÇô Tony Maniaty, The Australian

 

MARY ANN CAWS predă literatură comparată la Universitatea din New York și este considerată o expertă prestigioasă în studiile Avangardei artistice de la începutul secolului XX.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 14 apr. 2023
Colectie : Biografii
Serie : Mari personalitati
Autor(i) : Mary Ann Caws
Traducator(i) : Ioana Nicolae
Tip Coperta : Broșată
Format : 130x200
Numar pagini : 208
ISBN : 978-606-33-7788-4