Scriitori. Viata si opera
Prețul special expiră în:
Estimare livrare: 21.11.2024
Versiuni disponibile
„Scopul unui scriitor este să împiedice civilizatia să se autodistrugă.“ ALBERT CAMUS
O amplă celebrare a peste 80 de mari romancieri, poeţi şi dramaturgi din epoca medievală până în zilele noastre. Cartea explorează, în texte concise şi în imagini, poveştile fascinante ale vieţilor, iubirilor şi operelor acestora.
Â
Testimoniale
1. Scriitori. Viață și operă este o introducere și totodată un ghid în vastitatea și diversitatea literaturii universale, plin de informații utile deopotrivă despre viața și opera scriitorilor, însoțite de explicații, citate și puneri în context, pentru o mai bună înțelegere a ceea ce s-a întâmplat în poezie, proză și teatru începând din secolul 13 până în zilele noastre. O enciclopedie selectivă, splendid ilustrată, menită să întregească cultura literară a oricui și, mai ales, să facă poftă de lectură. Marius Chivu, scriitor, cronicar literar, editor și traducător.
Â
2. Scriitori. Viață și operă e o construcție de tip enciclopedic, la alcătuirea căreia au lucrat zece experți – universitari, scriitori, istorici și editori. Cartea – un tom de proporții, în condiții grafice cu totul seducătoare – prezintă concis autori recunoscuți din toate timpurile, într-o încadrare menită să sublinieze valențele operelor, reacțiile pe care le-au provocat în epocă, dar și contextul de idei în care aceste cărți au apărut. Plus, desigur, informații de ordin biografic și date importante despre momentele esențiale din viețile cărților și ale celor care le-au scris. Alina Purcaru, scriitoare și publicistă.
Â
3. Când scriitorii devin ei înșiși literatură...Viețile marilor scriitori devin ele însele povești de contemplat și de trăit într-o carte eveniment pentru piața românească: Scriitori. Viață și operă. Peste 100 de nume jalonează selecția originală Dorling Kindersley. Una subiectivă, firește, dar care oferă spațiu generos celor mai importanți creatori de emoție literară din antichitate și până la momentul când citiți aceste rânduri. Destinele lor se împletesc cu operele pe care le germinează, iar identitatea cărților DK transpare în ilustrația somptuoasă. Avem astfel nu doar o simplă carte, ci un adevărat album, un volum care se oferă în egală măsură ochiului și intelectului. Marius Constantinescu, jurnalist cultural