- 60%

Mari personalitati. Sartre

Seria: Mari personalitati
Nota ta:
40 % of 100
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 20,00┬álei
în stoc

Estimare livrare: 25.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 49,99┬álei Pre╚Ť special 20,00┬álei

Jean-Paul Sartre a fost, f─âr─â ├«ndoial─â, cel mai celebru intelectual din secolul al XX-lea, despre care s-a scris cel mai mult. A fost, de asemenea, unul dintre cei mai controversa╚Ťi: numele s─âu provoac─â ╚Öi azi repulsie ╚Öi admira╚Ťie ├«n egal─â m─âsur─â. Dar cine l-a cunoscut cu adev─ârat? ├Änc─â de la ├«nceput, Sartre a cultivat publicitatea ╚Öi transparen╚Ťa ca scuturi paradoxale ale vie╚Ťii sale private. Printr-un num─âr impresionant de scrieri biografice, interviuri ╚Öi filme, ╚Öi prin abilit─â╚Ťile cronic─âre╚Öti ale tovar─â╚Öei sale de-o via╚Ť─â, Simone de Beauvoir, el ╚Öi-a scris via╚Ťa efectiv a╚Öa cum a tr─âit-o. Problema ├«nt├ómpinat─â ├«n mod constant de biografi a fost aceea de a se elibera de autoritatea insistentei autointerpret─âri a lui Sartre.

├Än studiul s─âu bio-critic concis, Andrew Leak ofer─â deopotriv─â cititorilor obi╚Önui╚Ťi ╚Öi speciali╚Ötilor o cale de a ├«n╚Ťelege aparentele enigme ╚Öi contradic╚Ťii din angajamentele extrem de publice, ╚Öi uneori periculoase, ale lui Sartre. ├Än spatele imaginilor unei vie╚Ťi celebre ÔÇô de la apolitismul de dinainte de r─âzboi p├ón─â la sus╚Ťinerea militan╚Ťilor de st├ónga din anii 1970, trec├ónd prin sprijinul intermitent oferit comuni╚Ötilor francezi ╚Öi ajutorul neclintit pentru toate luptele anticolonialiste ÔÇô exist─â un singur fir ne├«ntrerupt: un ata╚Öament cvasinevrotic fa╚Ť─â de actul ├«n sine de a scrie. Acest studiu ├«ncearc─â s─â urmeze acel fir, pe m─âsur─â ce examineaz─â biografia lui Sartre prin prisma momentelor critice din via╚Ťa ╚Öi lucr─ârile sale.

 

ÔÇ×Leak examineaz─â cu aten╚Ťie ╚Öi dezv─âluie diferite laturi ale personalit─â╚Ťii lui Sartre... Aceast─â carte este interesant─â nu numai pentru exper╚Ťii ├«n opera lui Sartre, ci ╚Öi pentru oricine este interesat de filosofia modern─â, de politic─â, psihologie ╚Öi literatur─â.ÔÇť Richa Yadav, Metapsychology

 

ANDREW LEAK este ╚Öeful catedrei de francez─â de la University College, din Londra. Totodat─â, este ╚Öi editorul prestigioasei publica╚Ťii academice Sartre Studies International.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 14 apr. 2023
Colectie : Biografii
Serie : Mari personalitati
Autor(i) : Andrew Leak
Traducator(i) : Adriana Neacșu
Tip Coperta : Broșată
Format : 130x200
Numar pagini : 208
ISBN : 978-606-33-9585-7